Het is vandaag zondag, dus u zult zich wel staan op te maken voor een bezoek aan de IKEA. Nu duurt het nog bijna twee uur voor de poorten naar de geel-blauwe hel opengaan, maar wij van Vretecool zijn niet voor één gat te vangen en hebben buiten de piekuren voor u onderzoek gedaan.

Want wanneer u de hel bezoekt moet u in ieder geval genoeg energie hebben om de volle ronde te maken. En daar hebben demense bij IKEA over nagedacht, die hebben bij de uitgang, waar u eenvoudig kunt komen bij binnenkomst een makkelijk en snelbalie ingericht waar ze allerhande snacks verkopen. We hebben de appelflappen en kipballetjes overgeslagen en doen een dubbeltest met de hotdogs en veggiedogs.

Inderdaad, we zijn voor de luxeuitvoering gegaan.

Je kunt je hotdog voor een dubbeltje per stuk per item opleuken met rode kool, gefrituurde uitjes en augurken. Eerste kritische vraag voor IKEA is waarom je voor een duppie dan een kuub erop gestort krijgt. We zijn fan van veel voor weinig, maar dit is overdreven.

Toen togen we naar de sausbar. Want zoals alles bij de Zweedse vrinden moet je het ook hier nog zelf afmaken.

Nu krijg je, anders dan de reguliere rommel van de IKEA, hier geen handleiding bij. Gelukkig is dit niet veel moeilijker dan een vlaflip maken dus iedereen met hersenen heeft hier ook geen recept voor nodig. Voor de verdwaalde terrabiteslezers, geheime tip: niet de aardbeiensaus erop doen!

En het resultaat is dan ongeveer dit:

En dan de hamsojavraag: Is het te beuken? Nee. Kunnen we heel kort over zijn. Het is gewoonweg vies. Klef brood, veel te veel uitjes en augurk, de saus is irritant om er zelf op te moeten doen want je moet -weer- in de rij daarvoor en zelfs weinig saus is al te veel. En de worsten (beiden) zijn echt smakeloos. Het is een soort natte drek in een slappe hoes (de “vlees”variant) of een nog slappere laag met een soort vezelpulp voor de veggie.

Alles wat IKEA doet zou goedkoop en goed moeten zijn, maar dit is hoewel wel erg goedkoop echt een hele dikke nee. Dan nog liever de balletjes.

Meer Vretecool? Dat kan. We hebben namelijk alle posts van Vretecool gebundeld onder een eigen url: www.vretecool.com. Hoe hard heerst dat dan! Daarnaast is er sinds kort ook een speciaal Vretecool-forum. Hier kan je suggesties achterlaten voor een volgende Vretecool-post, maar je kunt er uiteraard ook je eigen Vretecool-ervaring delen. Vretecool, de meetlat voor je maag.

2

Reaguur dan!

Gewoon even inloggen om te reaguren
avatar
Plaatjes
 
 
 
Audio en Video bestanden
 
 
 
1 Reacties
1 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Flepz0rhangmat Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
hangmat
hangmat

Geen sterren voor halal? Schande!