More

  RECENTE POSTS

  Vretecool: Ereburger van De Vegetarische Slager

  Alweer vega-dingese? Yeps, het mocht van Reet en hij is ons universum dus einde discussie. Vega-burgers doen me denken aan mijn verleden als date slet: de kwaliteit en smaak van het roze “vlees” liet zich vooraf soms maar lastig peilen.

  Zo schreef broeder Web vol lof over de Beyond Burger maar was een zekere Toxteth minder te spreken over de Moving Mountains burger (“De mense die dit gemaakt hebben moeten keihard in hun kruis geschopt worden, net zolang totdat ze dood zijn gebloed”).
  Vandaag gaan we kijken of er een klik is met de Ereburger van De Vegetarische Slager; een veganistische burger op basis van soja en tarwe, verrijkt met vitamine B12 en ijzer. Dus een smint op de tong en lebberen maar? Nee, in tegenstelling tot andere redacteurs op dit blog is deze mens een bikkel, dus geen hulpmiddelen als kkhete saus, bier, wijn en ander slapjanusgedrag. Slechts een wit broodje met beetje mayo en ketchup (edit: het kontvocht van de duivel! – Web) want dat is wel het minimum voor een brooike ‘amburger.

  Wat is het?
  Van achter het plastic wordt je toegelachen door een duo Madame Tussauds’ burgers, van elk 113g. De dingen zijn voornamelijk gekleid van soja en tarwe-eiwitten + nog een trits aan dingen om de transformatie van plant naar burger-incarnatie (/Seth) compleet te maken. Inderdaad, een koe kan dat veel beter, maar dat heeft ook een grotere impact op onze leefomgeving en dieren hebben het niet best in de voedselindustrie. Aan de andere kant staat deze neppert wel erg ver af van whole foods.

  Bereiden
  Maar je bent hier niet om de nuance en voor een recept ga je wel wachten bij andere websites. De dingen klaarmaken is niet veel moeilijker dan bij de dierlijke evenknie; 9 minuten afjakkeren in (plantaardig) vet. “Door en door verhitten tot in de kern voor consumptie” staat er in de kleine letters. Eh ja duh, na consumptie gaat een stuk lastig worden, maar thanks man voor deze geheime tip. Oe gaaf, er loopt “bloed” uit, net echt. De oermens in mij is blij.

  Wat werd het?
  Het ziet eruit als een gebraden schijf SMAC en het ruikt naar leverpastei, euch! De mechanische eet-ervaring is als die van een frikandel of mexicano (ook dingen met heel weinig vlees lol).
  Het ziet er wel verdomd echt uit. Helaas zitten de smaaksensoren in de voerschuif en snuffel maar niet op het netvlies.

  Beoordeling
  De kans is reëel dat u deze post heerlijker vond dan ik de Ereburgers. En daarom richt ik me even tot de vegaproductenproducentpersonen:
  Stop nou eens met het namaken van het origineel, de kopie is altijd slechter. Vega eten is dermate lekker dat het genoeg is om daarvan midden in je kracht te kunnen gaan staan. Het imiteren van dierlijke producten is geheel overbodig. Maak gewoon eigen heersende vega dingen die ik evenlief naast de dappeltjes opdien dan warme stukken dood dier.

  5 5 stemmen
  REET DEZE POTS!

  EN? IS HET WAT?

  Idee
  Smaak
  Geur
  Textuur
  Geen mishandelde dieren

  RECAPITULEREND

  Stop nou eens met het namaken van het origineel. Verzin gewoon eigen heersende vega dingen. Deze kopie haalt het niet bij het origineel en aan karma zit geen smaak.

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  hangmat
  hangmat
  Gast
  05/07/2021 - 13:11 13:11

  Puur masochisme dit. Waarom? WAAROM?? Kon je al mijlenver zien aankomen

  Waar zijn de lekkerste racks met spareribs te verkrijgen voor op de BBQ? ? DIE vraag kwelt mij meer dan eens!

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  05/07/2021 - 13:12 13:12

  Hulde!
  Een duidelijk en eerlijk verhaal.
  Vaak zijn die Vretecool stukjes en en al meligheid, maar hier is duidelijk op ieder moment het beoogde doel voor ogen gehouden terwijl het toch een luchtig stuk blijft.
  Nogmaals hulde.

  Flepz0r
  Beheerder
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  05/07/2021 - 15:36 15:36

  Bij deze is Ds. Ploppo uitgenodigd bij de volgende vretecool test avond op bezoek te komen en te zien of daar naderhand nog serieus over te pennen is

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Flepz0r
  06/07/2021 - 09:27 09:27

  Uh… volgens mij heb ik die dag een andere afspraak. Sorry, nee echt werkelijk.

  Flepz0r
  Beheerder
  05/07/2021 - 15:35 15:35

  Ik denk dat het een transitie prima versterkt als je 1 op 1 kunt vervangen, maar je moet dan niet iets op de markt brengen wat visueel op een burger lijkt en praktisch niet in de buurt komt. Ik was oprecht in twijfel bij de beyond meat burger bijvoorbeeld. Huldos voor dat ding

  Merv
  Merv
  07/08/2021 - 16:12 16:12

  Topreview hør!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN

  Stop nou eens met het namaken van het origineel. Verzin gewoon eigen heersende vega dingen. Deze kopie haalt het niet bij het origineel en aan karma zit geen smaak.Vretecool: Ereburger van De Vegetarische Slager