Fijngevoelige hoeders van de Italiaanse culinaire traditie kunnen nu beter hun internet even uitzetten. Wat Domino’s Pizza doet heeft toch al niet veel met pizza te maken, maar met de Boerenkool & worst variant is ze nog verder verwijderd van de warme moederschoot della Cucina Italiana.

Wat is het?
En pizza uit de reeks winterwarmers: “Tomatensaus, mozzarella, rode ui, boerenkool, rookworst en mosterd Dijonaise saus!”, zo laat de webstek van Domino’s ons weten. In dezelfde reeks is er ook een Rook’n Worst pizza en de Farmer D’Luxe, allen met rookworst als grootste gemene deler

Bereiding
App kietelen en wachten op de bezorger. Doos opmaken. Desgewenst kan de pizza ook op een bord gelegd worden.

Pizza
De eerste indruk is die van een pizza die naar boerenkool ruikt. Wel veel saus zeg. Sowieso, saus op een pizza? De eerste hap: euch… wat is dit kkvet (en dan écht vet, als in lipiden). En verder is de moddervette Dijonaise saus teveel, veel teveel, echt veels te veel. De pizza ziet eruit alsof een nest grizzlyberen elkaar kruislings heeft lopen aftrekken, na een lange winterslaap. Dit is een pizza in kapsalon-stijl: flikker van alles bij elkaar, sausfles leeg knijpen en klaar.
Over de naam: boerenkool is aanwezig maar meer ter verfraaiing dan als ingrediënt. En ja dunne groenteblaadjes verbranden in de pizza-oven. Rookworst? Schijfje wors’ los geproefd: het is een ingedroogd stuk knakworst met een pittige nasmaak: rookworst-fantasie.

Mijn gedacht
Krèg ut zuuâh.
Nog een keertje? Nee!

Meer Vretecool? Dat kan. We hebben namelijk alle posts van Vretecool gebundeld onder een eigen url: www.vretecool.com. Hoe hard heerst dat dan! Daarnaast is er sinds kort ook een speciaal Vretecool-forum. Hier kan je suggesties achterlaten voor een volgende Vretecool-post, maar je kunt er uiteraard ook je eigen Vretecool-ervaring delen. Vretecool, de meetlat voor je maag.

3

Reaguur dan!

Gewoon even inloggen om te reaguren
avatar
Plaatjes
 
 
 
Audio en Video bestanden
 
 
 
3 Reacties
0 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Prof.Dr.A.P.E.PakkieTrollbuster Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Trollbuster
Eindbaas!

Nou dan bestel ik die niet vanavond…

Prof.Dr.A.P.E.Pakkie
Prof.Dr.A.P.E.Pakkie

Ja, dat krijg je met Black Friday ………
(Wanneer krijgen we de eerste actiegroepen die protesteren tegen het woord Black ?)