More

  RECENTE POSTS

  Vretecool: Broodje hamburger van Mora uit de diepvries

  Vaste lezers van de rubriek Vretecool zijn wellicht nog niet van de schrik bekomen dat er hier op de Vretecools behoorlijk enthousiast werd geschreven over een aantal voorverpakte kant en klare cheeseburgers. Want zowel de cheeseburgers van Albert Heijn huismerk, als die van Rustlers waren gewoon prima te hachelen.

  En hoewel dat vreemd klinkt in deze rubriek, waar het specialisme toch ligt bij zo goor mogelijk kant en klaar voedsel, smaakten die cheeseburgers dus duidelijk naar meer. En in die zoektocht naar nog meer kant en klare hamburgers (we hebben de bekende cheeseburger uit blik helaas nergens kunnen vinden, maar deze Duitse webshop biedt wellicht uitkomst), zijn we op de diepvrieszakjes broodje hamburger van Mora gestuit. In die zakjes zitten kant en klare broodjes hamburger met saus. Helaas geen cheeseburgers, maar gewone hamburgers met een soort tomatensaus dus.

  Broodje hamburger van Mmmmora?

  Op naar de grootgrutter dus om een paar zakjes met daarin kneiterhard bevroren broodjes hamburger met saus te scoren. Met het inmiddels bekende schaamrood op de kaken trek ik de vriezer open waarin de moradoosjes liggen uitgestald. Tussen de Mora funmix, Mora kipfingers en Mora kaassoufflés liggen nu dus ook Mora broodjes hamburger in een zakje. Nieuw volgens Mora, maar volgens de omschrijving op onder andere de appie side is het broodje hamburger één van de eerste magnetronburgers op aarde. Hoe dan ook, boeien, ik heb twee zakjes hamburgers en daar gaat het om. Zonder product immers geen nieuwe aflevering van Vretecool!

  Eventjes inknippen

  Broodje hamburger van Mora
  Knipt u even mee?

  Eenmaal thuis is het tijd om de broodjes te bereiden. Ik heb voor het gemak deze keer maar eens vooraf de handleiding doorgenomen, zodat ik de hamburgers nu eens niet te vroeg uit de verpakking trek. En dat is maar goed ook, want om ze goed in de magnetron te bereiden is het noodzaak dat je slechts één klein hoekje uit de verpakking knipt (voor de geestelijk uitgedaagden onder ons aangegeven met een schaartje en een stippellijntje), waarna je de zakjes ongeveer anderhalve minuut op 1000 watt in de magnetron dient te deponeren. Halverwege even keren voor het beste resultaat. Dat belooft wat!

  Meer = goed!

  broodje hamburger van mora
  Meer vlees dan elders!

  Mooi moment om de lijst met ingrediënten even door te nemen. Wat direct opvalt is het relatief hoge gehalte rundvlees in de hamburgers. Aan de voorkant staat uiteraard wel dat de hamburgers uit 100% rundvlees bestaan, maar dat betekent natuurlijk niet dat er in de hamburgers alleen maar rundvlees zit. Integendeel zelfs. De eerder besproken hamburgers hadden een rundvleesgehalte van respectievelijk 34% (AH) en 38% (Rustlers). Maar dat betekent dus niet (inmiddels bewezen), dat het niet te kanen is. Integendeel zelfs. De hamburgers van Mora bestaan voor 48% uit rundvlees en dat is dus 10% meer dan de best geteste magnetronhamburger van Rustlers. Goed nieuws! Want meer rundvlees staat gelijk aan beter en vooral lekkerder!

  Visuele observatie

  Broodje hamburger van Mora
  Tja

  Na ongeveer anderhalve minuut (en een klein intermezzo voor het omdraaien van de verpakking, dus heel erg makkelijk en snel is het eigenlijk niet), zou het product klaar moeten zijn en is het tijd om de verpakking in zijn geheel te verwijderen om vervolgens het broodje hamburger met tomatensaus in haar volle glorie te mogen aanschouwen. Tja, dat valt dan weer even vies tegen. Daar waar de broodjes hamburger uit de vergelijkende test van anderhalve week geleden er eigenlijk best wel fris uitzagen (vooral de Rustlers was gewoon visueel gezien prima in orde), zien deze Mora diepvriesbroodjes er na bereiding uit als verdroogde, ietwat platgestampte pauperbroodjes. Ook de hamburger, waar het uiteindelijk om draait, is wat platter dan de eerder geteste burgers. Wat wel weer makkelijk en snel is bij deze hamburgers, is dat de saus al op de juiste locatie is aangebracht. Geen gehannes met zakjes die je moest open knippen, dat hebben we in het begin immers al eens moeten doen.

  Broodje hamburger van Mora
  Gast…

  Tijd om te proeven

  Het moment waar het elke keer om draait bij Vretecool is aangebroken: we gaan het te testen product proeven. En dat is deze keer eigenlijk best spannend. De lat voor kant en klaar burgers ligt namelijk vrij hoog door de eerder geteste burgers van AH en Rustlers. Gaat Mora met dit diepvrieszakje deze twee heersburgers van de troon stoten? Gaan wij een extra vriezer voor in de keuken van de redactiebunker aanschaffen, omdat de andere vriezer vol ligt met vlamtosti’s? We gaan het nu ontdekken, want het is tijd om te proeven.

  Het broodje voelt warm aan, maar wel iets minder zacht dan de broodjes van de eerdere test. En dat was nou juist een van de pluspunten bij die burgerbroodjes: ze deden niet onder voor de broodjes van een Big Mac. Dit Morabroodje is eigenlijk gewoon meh. Maar dat is niet het ergste van het product. De hamburger zelf is namelijk niet overal goed verwarmd. Gelukkig is het ding nergens meer stijf bevroren, maar op sommige plekken is de burger gewoon nog steeds steenkoud. Ik heb er wel twee tegelijk in de magnetron gejast, maar dat zou geen probleem moeten zijn. Dat is gelijk misschien wel één van de manco’s van een product dat je gewoon nog bevroren in de magnetron moet rammen: de kans is veel groter dat het product niet juist verwarmd is. En een koude hamburger faalt gewoon direct. Hoe goed de smaak eventueel dan ook is.

  Broodje hamburger van Mora
  Een broodje meh

  Dat brengt ons overigens inderdaad direct op de smaak van de hamburger. En die is ook gewoon meh. Naast deels koud, dus ook nog eens meh! Heel erg vies op een Bicro kipsate uit blik manier kan ik het niet noemen, maar het doet gewoon niets. Het broodje is meh, de burger is meh en de tomatensaus is ook meh. En ik mis een plakje kaas, maar dat komt waarschijnlijk omdat dit een broodje hamburger is en geen broodje cheeseburger. Dus wellicht heb ik zelf ook een aandeel in dit gemis. Hoe dan ook, een broodje meh is niet wat ik graag naar binnen blaf na een avond onbedaarlijk bier kantelen en daar is het ons nou juist om te doen.

  Conclusie

  Meh dus. Ggeen vlees, geen vis. Klef broodje, mottige hamburger en tomatensaus met een soort van identiteitscrisis, want tomatensmaak heb ik niet kunnen ontdekken. Wil je dit na een avond stappen? Tja, moest je kiezen tussen Bicro Kipsate uit blik of dit diepvries broodje hamburger, dan is de keuze snel gemaakt, maar buiten dat zou ik deze vrolijk gekleurde zakjes van Mora gewoon in de daarvoor bestemde vriezer bij de grootgrutter laten liggen.

  Meer Vretecool? Dat kan. We hebben namelijk alle posts van Vretecool gebundeld onder een eigen url: www.vretecool.com. Hoe hard heerst dat dan! Daarnaast is er sinds kort ook een speciaal Vretecool-forum. Hier kan je suggesties achterlaten voor een volgende Vretecool-post, maar je kunt er uiteraard ook je eigen Vretecool-ervaring delen. Vretecool, de meetlat voor je maag.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  EN? IS HET WAT?

  Verpakking - Saai herkenbaar zakje van Mora
  Bereiding - Extra handeling, dus meh
  Smaak - Meh

  RECAPITULEREND

  Een één wil ik het niet geven, vandaar een half puntje extra voor de moeite. Maar meer moeite dan dat zou ik in ieder geval niet nemen voor dit product dat vooral de emotie "Meh" oproept. Niet goed, niet slecht, niet lelijk, niet mooi, niet lekker, niet vies. Een beetje de Kia Rio van de eerste generatie onder de magnetronburgers. Niet doen dus.

  11 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  11 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ketsman
  13/10/2017 - 18:00 18:00

  Ik ga de NVWA bellen. De kop suggereert dat je ‘m uit de diepvries ging eten.

  Bismarck
  13/10/2017 - 18:26 18:26

  Ik heb er wel twee tegelijk in de magnetron gejast, maar dat zou geen probleem moeten zijn.
  Tenzij je ze dan ook met het dubbele aantal wattsecondes nuket, maakt dat best wel veel uit natuurlijk (wiskundig aangelegde mensen fluisteren me in mijn oor wel de helft!).

  kneistonie
  kneistonie
  Gast
  Antwoord aan  Bismarck
  13/10/2017 - 18:47 18:47

  Hij heeft TWEE broodjes hamburger dus op de helft lopen magnetronnen! Godskolere wat een brein.

  Monade
  Antwoord aan  Bismarck
  14/10/2017 - 09:57 09:57

  Yup. Meer dan de helft zelfs, als je kijkt naar standaard magnetron wattage/tijdsduur/gewicht/volume-tabellen.

  Jammer, reet, maar de test moet opnieuw, maar dan met één ‘broodje hamburger'(*) tegelijk, en nuken op de aangegeven wattage en tijdsduur.

  (*) For sufficiently low values of ‘broodje hamburger’

  Bismarck
  13/10/2017 - 18:56 18:56

  Is totaal offtopic trouwens Yolotanker geen aardig crosstopic HHM vs WDGD (Dinsdag Braakdag om toch een beetje near topic te komen)?

  Arduenn 
  15/10/2017 - 15:04 15:04

  Een wetenschappelijk onderzoek is alleen wetenschappelijk onderzoek als het reproduceerbaar is. Daarom ga ik straks ook zo’n pak Mora Hamburger uit de buurtsuperdiepvries trekken. Zodat jullie het niet hoeven te doen.

  Bismarck
  Antwoord aan  Arduenn 
  16/10/2017 - 10:32 10:32

  En sindsdien hebben we niets meer gehoord van Arduenn…

  kneistonie
  kneistonie
  Gast
  Antwoord aan  Arduenn 
  17/10/2017 - 20:48 20:48

  Ik ben even terug om het neefje, de Mora diepvriescheeseburger met barbecuesaus te recenseren.
  Verrassing, er zitten niet één maar twéé burgerbieflapjes tussen de lakens.

  Nomnom goed broodje nomnom lekker saus en kaas nomnom burgersjes lekker nom.
  Wil er nog een!

  ger
  ger
  Gast
  27/06/2018 - 05:16 05:16

  Brood hoort niet in de magnetron! Er zit niet voor niets een warmhoudla onder in de oven, ja die la waar ieder mens zijn bakblikken in bewaard, is oorspronkelijk de la waar je de borden in voorverwarmd. Laat de redactie maar via de mail contact met mij opnemen

  rick
  rick
  Gast
  08/05/2020 - 23:08 23:08

  degene die dit heeft geschreven moet zijn smaakpapillen laten natesten. ik ben zelf kok en ik eet heel veel magnetron-burgers en ik kan je verzekeren dat die van mona een van de beste zijn die ik heb eet.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN

  Een één wil ik het niet geven, vandaar een half puntje extra voor de moeite. Maar meer moeite dan dat zou ik in ieder geval niet nemen voor dit product dat vooral de emotie "Meh" oproept. Niet goed, niet slecht, niet lelijk, niet mooi, niet lekker, niet vies. Een beetje de Kia Rio van de eerste generatie onder de magnetronburgers. Niet doen dus.Vretecool: Broodje hamburger van Mora uit de diepvries