More

  RECENTE POSTS

  Vretecool – Brioche Classic Bacon van Texas James

  Burgers. Afgelopen zondag vertelden we u over een niet te hachelen variant van de Lidl, vandaag liepen we voor ons ochtendbier de Coop om de hoek binnen en werden daar blij verrast door het weer in het assortiment plaatsen van de burgers van Texas James.

  Nu zult u wellicht zeggen, da’s gek, die heb ik helegaar niet op m’n Vretecool gezien. Ja, dat klopt. Door onfortuinlijke omstandigheden is de Texas James Foccacia Italian Chicken uit de magnetron nog niet op de side gekomen. Gelukkig gaan we daar deze week wat aan kunnen doen. Wat wilde was dat de dag na het heugelijke nuttigen van de Foccacia Italian Chicken we wederom naar de Coop togen en daar het schap leeg vonden. Verdriet.

  Nu zijn ze dus terug en vandaag eten we eerst (want beter leesbare aantekeningen) de Brioche Classic Bacon. Texas James is overigens een merk van Vleems Food uit Emmen, die we kennen van de broodjes Frikandel waar Toxeth nog steeds ‘s nachts schreeuwend van wakker wordt.

  Net zoals de Focaccia, waarover later meer, heeft het doosje hier een rare laag aan de binnenkant, waardoor het broodje dus knapperig moet worden.

  "Dat kan iedere mongool met een ovenschaal of bakje nog wel"
  “Dat kan iedere mongool met een ovenschaal of bakje nog wel”

  Dus 130 seconden in de magnetron en dan knagen. Maar eerst natuurlijk even de buns van elkaar getrokken:

  HEILIGE NEUK, WAT IS DAT RODE. Meteen de verpakking gepakt:

  Dat blijkt dus saus te zijn. Althans, dat is de enige optie, want de rest was herkenbaar. En dan is dat best eng qua hoe het plakje saus je tegemoetkomt. Ondertussen was de magnetron klaar want deze zei PING. Dus doosje opengetrokken en dit lachte ons toe:

  Het leek goedver wel een PvdA’er die aan het pluche kleefde, met geen mogelijkheid van z’n plek te krijgen. De kaasfantasie was gesmolten en had zich vastgeplakt aan het doosje als sneldrogend cement en de rest was zo taffesheet dat we maar even een minuutje hebben gewacht want we hadden geen zin in een rondje Beverwijk.

  Uiteindelijk de boel met een breekijzer uit het doosje gewurmd en begonnen met happen.

  En dan de belangrijkste vraag, is het te beuken. En ondanks de beangstigende sausplak en het agressieve kaasverhaal richting het doosje was die prima te nassen. De smaken liepen top in elkaar over en zelfs de bacon had een niet onverdienstelijke toevoeging qua beleving. Natuurlijk, het mocht meer en beter, want meer bacon is betere bacon, maar zelfs het brood was prima te duwen (beter dan die kleffe Rustlers deegdrollen) dus deze kan nog wel eens terugkomen in de bunkerkoelkast wanneer er een avondje hard bier hakken op de kalender staat.

  Meer Vretecool? Dat kan. We hebben namelijk alle posts van Vretecool gebundeld onder een eigen url: www.vretecool.com. Hoe hard heerst dat dan! Daarnaast is er sinds kort ook een speciaal Vretecool-forum. Hier kan je suggesties achterlaten voor een volgende Vretecool-post, maar je kunt er uiteraard ook je eigen Vretecool-ervaring delen. Vretecool, de meetlat voor je maag.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  EN? IS HET WAT?

  Look and feel vóór bereiding
  Makkelijk & snel
  Broodje
  Smaakcombo
  PvdKaas

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  06/07/2019 - 11:50 11:50

  “HEILIGE NEUK, WAT IS DAT RODE. Meteen de verpakking gepakt:”
  En hoe liep het af?

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Bismarck
  06/07/2019 - 12:23 12:23

  Flep hangt nog steeds boven de pot…

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN

  Burgers. Afgelopen zondag vertelden we u over een niet te hachelen variant van de Lidl, vandaag liepen we voor ons ochtendbier de Coop om de hoek binnen en werden daar blij verrast door het weer in het assortiment plaatsen van de burgers van Texas...Vretecool - Brioche Classic Bacon van Texas James