More

  RECENTE POSTS

  Vretecool: BK Fiery Chicken Tenders & Fiery Chicken Fillet – Burger King VAE

  Wat een goed verhaal/shitshow (red: nog even checken wat uitslag debat was) maar het reizen wordt lastiger/moeilijker dus daarom een burger van de Burger King in de Verenigde Arabische Emiraten waar u dan wel/niet heenmag met/zonder inquarantaine van Hugo de spuit elf.

  Willem kondigde hem al even aan, naar aanleiding van de hittebestendige tweets van het Burger King UAE Twitter account:

  Er is blijkbaar bij de Burger King voer te krijgen dat zo reetallemessiasheet is dat je een soort instant koeienpapbukkake nodig hebt om er weer bovenop te komen.

  U begrijpt, uw redactie heeft met gezwinde spoed een ticket geboekt bij de NV met de blauwe vliegstaven om dat eens even aan de andere kant van de 14 graden dagtemperatuurgrens te gaan bekijken. Dus na aankomst het onderzoek gestart en via de telefoon voor 51 arabische rupees het volgende naar ons hotel laten bezorgen door de dienstdoende bezorgbangladeshi:

  U kijkt van links naar rechts naar onion rings (niets heets aan), vervolgens de Fiery Chicken Fillet Burger en op de rechterflank de Fiery Chicken Tenders.

  Eerst maar eens wat uiringen in de meegeleverde BBQsaus gedrukt en dat was precies zoals je het verwacht, teleurstellend. Immers is de BBQsaus die wij in de bunker op vleesch plachten te kletsen lekkerder. Maar verder, de tenders.

  Het benne er drie en ze zijn werm en krokant. Als je vervolgens een hap neemt en inzoomt ziet dat er zo uit:

  Daar zit een duidelijk zichtbaar rode/hete saus onder de crust en inderdaad, die kickt prima hard in. Zweet op het voorhoofd en brandende muil. Wat een gemiste kans is, is om de fiery saus (die op de side staat maar niet los besteld kon worden) mee te leveren, want het is net niet sappig genoeg om niet te willen dippen. En helaas vliegt uw redactie niet met een enorm arsenaal aan diverse sauzen.

  Dan naar de Fillet Burger. Het is een potatobread broodje er omheen, lekker zacht zonder zompig te worden, en een zoete toon in de smaak.

  Wanneer we de billetjes bolletjes uit elkaar trekken zien we dat we zelfs groente krijgen.

  Je ziet een raar randje op de patty, dus het lijkt niet iets wat ze in de hut zelf in elkaar fröbelen, maar iets massageproduceerds. Benieuwd naar de smaak? Terwijl het waffeltje aan het afkoelen is van de hitte van de tenders, VLAM, die fillet burger erin.

  Ook hier, alhoewel minder zichtbaar op de foto, zit er hete saus onder de korst. Prima stukje kipfilet en weer die heerlijke hitte.

  Het potatobread is een aardige touch, richting een brioche, maar iets te zoet naar de smaak van de redactie. Prima broodje en prima tenders, goed heet, maar die koeienbukkake was echt niet nodig.

  [naschrift redactie: milde ringsting de ochtend erna]

  Meer Vretecool? Dat kan. We hebben namelijk alle posts van Vretecool gebundeld onder een eigen url: www.vretecool.com. Hoe hard heerst dat dan! Je kunt suggesties achterlaten voor een volgende Vretecool-post, maar je kunt er uiteraard ook je eigen Vretecool-ervaring delen. Vretecool, de meetlat voor je maag.

  5 5 stemmen
  REET DEZE POTS!

  EN? IS HET WAT?

  Kip
  Broodje
  Fillet
  Groente
  HEET

  RECAPITULEREND

  Namens onze moeders moeten we zeggen dat we heel blij waren met de groente op het broodje.

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Karel Ankerman
  Karel Ankerman
  Gast
  29/05/2021 - 12:17 12:17

  Je moeder is heet!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN

  Namens onze moeders moeten we zeggen dat we heel blij waren met de groente op het broodje.Vretecool: BK Fiery Chicken Tenders & Fiery Chicken Fillet - Burger King VAE