More

  RECENTE POSTS

  Vretecool: AH Vegan Pepersalami op plantaardige basis

  Onze Grote Mensenvriend Albert Heijn heeft onlangs een setje vegan vleeswaren “voor op de boterham” gelanceerd. Eerder dit jaar had AH al de vlees/visvervanger afdeling van een flinke uitbreiding voorzien, en de hier besproken AH Vegan Kibbeling bleek een enorme deceptie. Kortom: met niet al te hoge verwachtingen kochten wij de Pepersalami, want wij houden wel van een beetje pit op ons brood.

  Om maar gelijk met de conclusie te beginnen: dit lijkt wel op het optreden van Het Nederlandse Elftal op het EK voetbal. Ook daar waren de verwachtingen bij mij vooraf niet bepaald hoog, maar desalniettemin slaagde Oranje erin me een enorm gevoel van teleurstelling te geven. Zo dus ook de AH Vega Pepersalami. Terwijl ik het pakje open maak en een paar plakjes eruit haal, ruik en voel ik al dat dit helemaal niks gaat worden. Ik neem aan dat de bedoeling was geweest om dit op “echte” salami te laten lijken, maar helaas. Dit lijkt net zoveel op salami als mijn schoonmoeder op Katja Schuurmans: in de verste verten niet. Het hoofdbestanddeel bestaat uit een soort vochtige, weke, kleffe substantie die nauwelijks te hanteren is. Het heeft allemaal de viscositeit van een klodder snot. Het is ook amper mogelijk een afzonderlijk plakje ongeschonden op je boterham te krijgen. Eenmaal een hap genomen blijkt het net zo’n ondefinieerbare, muffe, smakeloze smurrie als dat het eruit ziet. Het is niet eens vies, het is gewoon letterlijk smakeloos, en die paar zielige peperkorrels aan de rand kunnen dit niet goedmaken. Ik zeg dit niet graag, maar zelfs mijn schoonmoeder heeft nog meer smaak.
  Volgens de ingredientenlijst is dit spul gemaakt op basis van rijst-eiwit, en laat dat nou ook de kern-ingredient zijn van de eerder aangehaalde AH Kibbeling-flop. Wellicht is het tijd dat de afdeling produktontwikkeling van Ahold de waarheid onder ogen ziet, en zich realiseert dat ze op grote schaal de verkeerde afslag hebben genomen. Dit begint een dusdanige aaneenschakeling van missers te worden dat zelfs een vergelijking met Hugo de Jonge zich opdringt. Terug naar de tekentafel en opnieuw beginnen!

  5 5 stemmen
  REET DEZE POTS!

  EN? IS HET WAT?

  Smaak
  Look and Feel
  Lijkt op Katja Schuurmans
  Lijkt op Nederlands Elftal
  Aantal dode dieren

  RECAPITULEREND

  Wellicht is het tijd dat de afdeling produktontwikkeling van Ahold de waarheid onder ogen ziet, en zich realiseert dat ze op grote schaal de verkeerde afslag hebben genomen. Dit begint een dusdanige aaneenschakeling van missers te worden dat zelfs een vergelijking met Hugo de Jonge zich opdringt. Terug naar de tekentafel en opnieuw beginnen!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Flepz0r
  Beheerder
  07/07/2021 - 18:25 18:25

  Wanneer krijgen we eens een recept voor epische Vegan brisket? Ik vraag dit voor een vriend

  hangmat
  hangmat
  Gast
  07/07/2021 - 23:52 23:52

  Deze salami is toch wel te koop met een “one love” bandje om de schuif neem ik aan? De smaak nemen we voor lief! De laatsten zullen de eersten zijn!

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  09/07/2021 - 18:49 18:49

  “Het hoofdbestanddeel bestaat uit een soort vochtige, weke, kleffe substantie die nauwelijks te hanteren is”. Ik neem aan dat dit nog steeds over je schoonmoeder gaat.

  Draiz
  Draiz
  Lid
  10/07/2021 - 19:35 19:35

  Het wachten is de Jessias en consorten gaan strijden voor een toevoeging in vlees waardoor het verplicht net zo week en smakeloos is als de meeste vleesvervangers. Wat de communisten voor besteedbaar inkomen betekenen zeg maar, geen gezeik iedereen arm. Wat ik me dan weer afvraag, je kunt de lekkerste groente smeersmeltjes maken. Waarom dan in vredesnaam plant based plakjes beleg? Vega vlees moet je bij mij ook niet mee aankomen, maar dat snap ik nog, dat je die bite zoekt. Maar beleg? Dat is toch een rare excercitie?

  Petrus de Rewa
  Petrus de Rewa
  13/07/2021 - 10:44 10:44

  Nu zijn de meeste salami’s en boterhamworstfantasieën ook niet te eten, dus waarom zou je dan een veganimitatie van een slecht product willen maken? Salami krijgt de smaak door de schimmel en die groeit op vlees. Ik zie dan liever iets op brood dat op hummus lijkt.

  Merv
  Merv
  07/08/2021 - 15:11 15:11

  Een prima recentie. Ik ben wel optimistisch over de toekomst van ons dierloos vlees, want Beyond Meat en Impossible Burger zijn allebei best goed te doen. Zoals James May al zei, het geeft je de “burger experience”. Nu moeten we alleen nog uitzoeken hoe we een ribeye steak kunnen maken, dan heb ik geen koe meer nodig.

  among
  among
  Gast
  09/08/2021 - 12:25 12:25

  What you share is useful and useful to me and many others. I will visit often. Please update new posts. If you have more time, please visit:
  girls games

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN

  Wellicht is het tijd dat de afdeling produktontwikkeling van Ahold de waarheid onder ogen ziet, en zich realiseert dat ze op grote schaal de verkeerde afslag hebben genomen. Dit begint een dusdanige aaneenschakeling van missers te worden dat zelfs een vergelijking met Hugo de Jonge zich opdringt. Terug naar de tekentafel en opnieuw beginnen!Vretecool: AH Vegan Pepersalami op plantaardige basis