More

  RECENTE POSTS

  Voetbal is makkelijk scoren

  Ophef in de wereld van het miljardenverslindende volksvermaak dat menig massaproductiemedewerker bezig houdt gedurende de hersendodende werkdag. Want het kon nog wel eens zijn dat men zich in de wereld van het professioneel voetbal, surprise surprise, niet helemaal eerlijk gedraagd. Sterker nog: er wordt valsgespeeld! Afspraken over wie welke wedstrijd wint zijn natuurlijk ook een misdrijf waar vrijwel niets aan kan tippen. We lullen hier altijd wel wat met die godwins over de holocaust enzo, maar er zijn wel ergere dingen op deze wereld. Matchfixing dus.

  Nou willen we hier natuurlijk niet insinueren dat de PvdA een beetje goedkoop aan het scoren is door daar politiek iets over te roepen. Zeker niet. De PvdA is van het eerlijke verhaal, en dus willen ze dat ook met voetbal bereiken. Maar ons inziens is de voorgestelde oplossing, een speciale politie-eenheid om zich met deze uiterst ernstige problematiek bezig te houden, toch een oplossing van underachievers. De daderknuffelaarsmentaliteit van de PvdA zit er toch weer goed in, zullen we maar zeggen. Dat is onvoldoende. Er moet doorgepakt worden en het wordt tijd voor echte handhaving. Veronderstellen dat het een spelletje is en dat men daar zelf maar moet zorgen dat het spelletje volgens de regels gaat, kan niet meer. Die tijd hebben we gehad. Daarom presenteren wij met trots het Retecool Masterplan voor Eerlijk Spel (Retemes).

  Retemes stoelt zich op het principe van vertrouwen is goed, controle is beter. Waar gecontroleerd wordt moeten echter de regels duidelijk zijn, dus we beginnen met een stukje regelgeving. Achter de schermen werkt de afdeling Retecool Juridisch aan een concept wetsvoorstel dat de werknaam ‘Ethisch Voetbal’ heeft. Met dit wetsvoorstel is het de bedoeling dat de voetbalregels wettelijk worden vastgelegd en de hierna voor te stellen handhavingsopties van een wettelijk mandaat worden voorzien. Dit alles in het kader van doorpakken en een zero tolerance beleid.

  Vervolgens gaat Retemes over controle. Controle doe je bij zoiets cruciaals als voetbal live. Niets van dat halve gedoe waarbij in 2016 eens een keer ontdekt wordt dat er in 2009 iets niet volgens de regels gegaan is. Het concept is eigenlijk heel simpel: iedereen in het betaald voetbal volgen met cameradrones. 24/7, ja, niet alleen op het voetbalveld maar ook erbuiten. Als er een Fred Teeven ontstaat met missende camerabeelden, volgen direct maatregelen tegen degene die daar belang bij had. Overigens zou dat niet moeten kunnen, want in het kader van crowdsourcing moet er gewoon een digitale feed komen zodat dat monitoren ook een beetje een ding van de mense wordt.

  Tot slot gaan we zorgen dat er naast controle ook handhaving komt. Het leek ons een beetje weinig om daar alleen maar een paar bromsnorren op te zetten – het gaat hier om serieuze zaken en daar moet serieus mee omgegaan worden. Ons voorstel is dus om een combinatie van commando’s en de MIVD in te zetten. De MIVD stuurt buiten wedstrijden om de speciale eenheid commando’s, die we de codenaam Ballbusters zouden willen geven, bij ongeregeldheden erop uit om direct in te grijpen. De wedstrijden zelf worden live bewaakt door o.a. snipers hoog in de stadions – bij overtredingen wordt er met scherp geschoten. De voetballers, coaches en managers krijgen van- en naar het stadion een rupsvoertuigescorte (uiteraard na een Checkpoint Charlie-stijl controle van de te gebruiken voertuigen).

  Het benodigde budget voor dit, naar onze mening minimaal en conservatief, pakket van maatregelen is weliswaar aanzienlijk, maar zoals we al zeiden gaat het hier om belangrijke zaken waar we nu eenmaal simpelweg niet het risico kunnen lopen dat men zich niet aan de regels houdt. Dus: wat ons betreft opzetten en aanpakken die handel.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  E.R. Deoz
  15/02/2016 - 17:43 17:43

  Wat Willem II doet voetbal noemen gaat mij wat te ver, los daarvan is Retemes natuurlijk wel een goed plan.

  MadDieu, drukt zijn snor
  15/02/2016 - 21:01 21:01

  Blijkt dat als je bij voetbal aan weerszijde met twee man handjeklap speelt, dat daarmee een hele wedstrijduitslag te bepalen is.

  Voetbal is oorlog en Feind hört mit.
  Berechten van afvallige collega’s is aan de overige spelers. En als die spelers zich laten bedotten, dan is er altijd nog een weide nabij Beverwijk waar het hele elftal kan afspreken met de bedrogen supporters.

  Bismarck
  16/02/2016 - 16:06 16:06

  gedraagd is natuurlijk alleen met een d als voltooid verleden tijd van het werkwoord dragen!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN