More

  RECENTE POSTS

  Verlammende angst om een plastic ooievaar

  Als Nederland een personage is dan heeft dat personage pleinangst en is ze behoorlijk paranoïde. Verder heeft ze een ontiegelijke wansmaak, witte leggins, Birkenstocks en moet ze waarschijnlijk eens nodig een beurt krijgen, maar dat ter zijde. In één dag konden we drie keer zien hoe achterlijk er gereageerd wordt wanneer in Nederland iets een beetje buiten de toon valt. Nederland is het personage dat z’n eigen symptomen in google opzoekt en dan wel 14 soorten kanker blijkt te hebben, terwijl ze gewoon een puist opengekrabd heeft.

  In Rotterdam had iemand zich op de WC opgesloten in de trein. Dit is werkelijk het enige feit wat er was: dan open je de deur. Desnoods trap je de deur open. Niet Nederland: Nederland ontruimt het perron en legt het treinverkeer een uurtje of 4 plat. Als er vervolgens, naar eigen zeggen van de politie, geen enkele aanleiding is om wapenbezit te vermoeden zetten we dus voor de zekerheid het hele station maar af. Lijkt me een tof experiment als volgende keer oma in het bejaardenhuis naar de WC moet. Meteen aan het brandalarm trekken. Oma is namelijk wel eens een beetje in de war, dus u kunt de krantenkoppen wel raden. Ach, laat ook maar, hier zijn ze alvast:

  Bejaardenhuis ontruimd wegens verwarde vrouw

  Verwarde vrouw aangetroffen op toilet

  Toiletoma zorgt voor GRIP 1

  Toiletoma afgevoerd met ambulance – sterft aan hartaanval.

  Het treinverkeer in Rotterdam was nog niet opgestart of er viel op de mat van het UWV een envelop met as binnen. Wellicht had iemand zijn uitkeringsafwijzing na een goed fikkie retour afzender gestuurd of anders één van die irritante UWV-reclameuitingen waar we helemaal mee doodgegooid worden omdat we zo nodig ‘geïnformeerd’ moeten worden. “Als je werkloos wordt, Elise, komt er veel op je af.” Ze weten dat dus! En dan toch zulke zaaddodende infospotjes maken, waarbij je het gewoon snapt dat er mensen wel eens een onredelijke respons naar het UWV sturen. Het UWV heeft gewoon één of andere evil marketeer in dienst die geniet van het leed van mensen die net hun baan verloren zijn. Na de teleurstelling even een commercial er overheen en de nieuwe ‘klant’ is in staat van totale wanhoop, muhahaha! Een envelop met as is dan eigenlijk nog alleszins redelijk en binnen proporties. Liever stuurde ik een goed gesloten akte-envelop met een sample van de dunne diaree die ik van het UWV en hun ongevraagde spam krijg op. Daar zal ik vast niet de enige in zijn. Ze zijn dit soort dingen waarschijnlijk wel gewend. Dus waarom er nu totaalpaniek en een omgekeerd placebo-effect ontstond: geen idee, maar het ging dus uiteindelijk nergens over.

  Rotterdam was niet het enige station dat vandaag afgesloten werd. Antwerpen moest, zoals altijd eigenlijk wel, zo nodig weer achter Rotterdam aanlopen. Dus hadden ze daar een ‘verdacht pakketje’. Nou weet ik niet wat de procedure is met een verdacht pakketje, maar als je vermoed dat iets hoog explosief is lijkt het me een verstandig idee om eerst eens achter de inhoud te komen voor je besluit het ding op te blazen. Gelukkig voor de Belgen bleek de koffer vol met kleren te zitten. Niet zo gelukkig voor de eigenaar van de verloren koffer vermoed ik. Vanmorgen was ook te lezen dat reizigers in het eerste half jaar 47.543 voorwerpen in de trein achter gelaten hebben. 250 per dag, dus. Veelal treinkaartjes, maar ook dingen als een Nespresso-apparaat, een My Little Pony-tas, een plastic ooievaar en – jawel- een roze wasmand! Weet je wat? Ik ben om. Kom maar op met de totaalpaniek des doods! ALLES IS EEN CRISIS, want ik wil ooit kunnen schrijven dat Amsterdam Centraal UREN platgelegd is wegens de vondst van een verdachte roze wasmand en een ooievaar!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  9 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  9 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Møhammed Said al Sahaf
  18/09/2015 - 18:59 18:59

  Nederland? Niet zo navelstaren, twee woorden; Ahmed, klok.
  De hele wereld is panisch.

  Møhammed Said al Sahaf
  Antwoord aan  Ome Mc
  18/09/2015 - 19:34 19:34

  Gaat het niet om, gaat erom dat je in dit stukje net doet alsof die angsthazerij een typisch Nederlands dingetje is. Nederland dit, Nederland dat, Nederland zus en Nederland zo terwijl de hele wereld al in de broek schijt als iemand anders een scheet laat.

  Møhammed Said al Sahaf
  Antwoord aan  Ome Mc
  18/09/2015 - 20:17 20:17

  Ik ken allerlei mensen die liever de grenzen niet open stellen voor goedkope buitenlandse arbeidskrachten zoals Polen, af willen van het flexwerk, het ziekenfonds weer terug willen en verder nogal een hang naar het verleden hebben.
  Progressieve linkse mensen hebben het dan over een spruitjesgeur. Die mensen moeten niet zo zitten navelstaren maar een blik over de grenzen werpen zeggen ze dan.

  Møhammed Said al Sahaf
  Antwoord aan  Ome Mc
  18/09/2015 - 21:06 21:06

  Je had je de vorige hullie drogredenatie ook al wel kunnen besparen. De blik zo naar binnen richten riekt gewoon naar spruitjes.

  Rennab
  Rennab
  18/09/2015 - 21:59 21:59

  Voortaan alleen nog sprinters in zetten in het Internationale treinverkeer. Geen toilet, geen terrorisme.

  Waar gaat de reis heen? Van schijnveiligheid naar schijtveiligheid.

  N=1
  N=1
  Lid
  18/09/2015 - 22:08 22:08

  “Zwarte piet met een verdacht pakketje.” Dat vat de media agenda voor de komende twee maanden wel samen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN