More

  RECENTE POSTS

  Vaughn Gittin Jr. – The Drift King of the Ring

  De Nürburgring Nordschleife, net een stukje over de grens bij Maastricht, is waarschijnlijk het meest epische circuit op aarde. Het bijna 21 kilometer lange circuit bevat nogal wat niveauverschil en heeft in het totaal 176 bochten, waarvan een groot deel enorm verraderlijk is. Niet heeft het circuit als bijnaam “de Groene Hel” (nee, dit gaat niet over Amsterdam) en is het een enorm populaire testlocatie voor autofabrikanten van vlot spul.

  “Mooie uitdaging dus!” moet Vaughn Gittin Jr., coureur bij Ford Performance, gedacht hebben. Niet alleen om het rondje van 21 kilometer zonder kleerscheuren af te leggen (want dat is nog helemaal niet zo makkelijk), maar ook om die 21 kilometer vervolgens volledig driftend af te leggen. Wat? Driftend? Ja! Driftend! Dus 21 kilometer lang dwars met rokende banden over de Nordschleife.

  Uiteraard neemt Vaughn daar niet zomaar een standaard truttenschudder voor mee. Om zo’n eind dwars te gaan heeft hij namelijk de beschikking over een speciaal geprepareerde Ford Mustang, met een fijne 900 PK in het vooronder. Ik neem aan dat de bandjes die er onder zitten ook wat anders zijn dan de standaard bandjes die je bij de Profile haalt. Ik heb overigens niet kunnen zien of de Mustang ook ruitenwissers op de zijruiten heeft, want dat lijkt me wel handig wanneer de zijruiten meer vliegjes vangen dan je voorruit.

  Maar als Vaughn iets met deze actie bewijst, is dat je niet alleen maar heel goed recht uit kunt gaan met Amerikaanse muscle cars. Check zijn rondje Nordschleife in de jijbuisvideo hieronder.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  JeWeetToch
  Lid
  26/09/2018 - 15:57 15:57

  Is dat een naar rubber stinkende rookpluim, of ben je gewoon blij me te zien?

  Trollbuster
  Lid
  26/09/2018 - 17:43 17:43

  Geef mij maar een normale Mustang. En deze heeft geen zijraampjes…

  Prof.Dr.A.P.E.Pakkie
  Prof.Dr.A.P.E.Pakkie
  Gast
  26/09/2018 - 20:54 20:54

  De professor vraagt zich af wat men hier nu aan vind. Een Amerikaanse auto met een wegligging net zo flodderig als de schaamlippen van Sunny Berman. Hoe was het spreekwoord daar ook alweer ? Als het niet goed is dan maar veel ! Het zou pas knap zijn om een strakke tijd neer te zetten in plaats van veel rook. Trouwens, wij mannen houden toch van (rete)strak ? Nee, de professor houd het maar bij zijn strak geveerde Duitse 8 cilinder waarmee hij dagelijks door het verkeer scheurt.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN