More

  RECENTE POSTS

  V.O.F. Niet Te Filmen: Kaska Producties

  “Kaska Producties produceert videoclips voor de Nederlandstalige artiesten markt”. Zo spazi’t het onderschrift onder de showreel ons toe. Wij, als maandagzanger- en kutmuziekliefhebbers bij uitstek, zaten dus meteen op het puntje van onze bunkerstoelen! Want dit zou wel eens vreselijk baggerkijkvoer op kunnen gaan leveren! En inderdaad; wij werden op onze wenken bediend!

  Want oh, oh, oh, man, man, man, wat een ellende. Het begint al met het MIDI-achtige semi-bombastische treurmuziekje dat werkelijk totaal de lading niet dekt. Of juist wel als je net van plan bent om iets met een touw en een krukje te gaan doen. Dan het prachtige roze lettertype-met extragratis-schaduw dat is gekozen. (Van roze gaan -zoals u weet- namelijk bij ons de nekharen al vrij snel omhoog staan). Maar dat zijn uiterlijkheden. Goed. De inhoud dan. Die liegt er niet om. Maar liefst een stuk of twee bekende artiesten (Peter Beense en Dennie Christiaan) en een stuk of 14 andere totaal te verwaarlozen zingende Barbies en Kens hebben blijkbaar ooit de fout gemaakt om hun clip door Kaska Producties te laten maken. En al die artiesten komen dus voorbij. Op een heel creatieve manier. Want creatief, dat zijn ze bij Kaska, zo schreeuwen de roze lettertype-met extragratis-schaduwletters ons tenminste toe. Die creativiteit bestaat voornamelijk uit het, zonder uitzondering, op precies dezelfde manier, close-up en in slow motion in beeld brengen van de artiesten. En dan de camera’s. Die passeren dus gewoon helemaal autonoom de artiesten! Wij waren al lang overtuigd, maar omdat beelden natuurlijk meer zeggen dan woorden, gaan ze desondanks nog even door. Hoe anders was dat voor artiest Sander Kwarten. Hij zag het op dat moment niet meer zitten en ging direct na die mededeling gewoon keihard aan de drank. Mocht u nou denken “die artiesten MOET ik boeken!” Dat kan. Want Kaska heeft ook nog een platenlabel dat “via een eigen netwerk en het netwerk van derden in staat is landelijk haar artiesten, consumenten en bedrijven van dienst te zijn. D-River Music levert aan artiesten en derden een totaal pakket van commerciële diensten en verleent toegang tot een uitbreidende range van businessmodellen!” BAM! Ga er maar aanstaan. Nou… dus snel eens kijken welke artiesten we allemaal kunnen boeken… Oh, u kunt er maar één boeken. Dus John & Willeke zijn meteen maar even aangemeld! Goed. Oogkleppen op, oordoppen en tegen alle vormen van ebola beschermende kleding aan en…. klikken als u durft!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  28/10/2015 - 10:27 10:27

  “14 andere totaal te verwaarlozen zingende Barbies en Kens”
  Het is gewoon waar! Ik dacht eerst er toch zeker een stuk of twee te herkennen als bekend van RC, maar het waren gewoon anderen! Waar staat die clonemachine?

  Johanvb
  Johanvb
  28/10/2015 - 18:16 18:16

  Sorry, maar als ik wel eens blijf hangen op TV-Oranje zie ik vele malen slechtere clips voorbij komen.
  En als je denkt dat de houterigheid komt doordat de artiest in kwestie niet kundig genoeg is zit je fout.
  Ook artiesten die langer in het vak zitten staan vaak vervreemd met hun armen te bewegen alsof ze er voor deze clip speciaal een paar hebben aangeschaft.

  Ik had het stukje een toevoeging gevonden als er wat meer was ingegaan op het feit waarom de clips dan zo slecht zijn.
  Dat ze per artiest weinig vernieuwend zijn is waar maar zitten ze cliptechnisch nu echt zo slecht in elkaar of is het slechts het feit dat Meneer van Dale buikloop krijgt omdat Kaska het niet verdiend om met een grote K(unst) geschreven te mogen worden?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN