More

  RECENTE POSTS

  United Airlines’ hardhandige overboek-fuckup (en de aftermath)

  In Chicago is maandag een passagier tamelijk hardhandig een vliegtuig uit gesleept, nadat hij weigerde zijn stoel op te geven na een overboeking door United Airlines. Filmpjes van de wegslepificatie, gemaakt door medepassagiers, gingen viral en Unfriendly Airlines is door deze fuckup min of meer kapot.

  Op social media zingt de collectieve verontwaardiging rond en rond, een globale boycot is intussen trending via #BoycottUnitedAirlines en woordvoerders gaan terecht door het stof. 

  Overboekt

  Vliegtuigen worden met regelmaat overboekt. Oftewel, er worden meer vliegtickets verkocht dan er daadwerkelijk plaatsen zijn. Vaak komen er passagiers niet opdagen voor de door hun geboekte vlucht, en dan is er niks aan de hand. In het geval van de sleepvlucht werd de passagiers eerst een geldsom geboden om het vliegtuig te verlaten, maar toen niemand daarop inging, zou een computer bepalen welke reizigers op zouden moeten bokken. Eén van de gelote passagiers, een arts met een Aziatisch uiterlijk, dat is kennelijk een dingetje, weigerde point blank, en werd vervolgens simpelweg het vliegtuig uit gesleurd. Medepassagiers reageerden boos en verbijsterd op deze gang van zaken en lieten hun smartphones de sleperij filmen. 

  Imago

  Het al niet zo vlekkeloze imago van Untidy Airlines heeft door deze gang van zaken nu een extra grote deuk opgelopen. De aandelen stonden dinsdagavond op een verlies van 4,4%, omgerekend zo’n 900 MILJOEN eypo. Unhand-me Airlines heeft inmiddels enorm excuses aangeboden en beloofd het beleid bij overboeking te gaan onderzoeken. ‘Onderzoeken’, ja. Of dat genoeg gaat zijn om de negatieve walm die nu om Unyielding Airlines hangt te verdoezelen, betwijfelen we in het kwadraat.

  Kijk hier wat Ellen Degeneres erover te zeggen heeft.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Broeder Bolognese
  12/04/2017 - 09:02 09:02

  God, god, god. De wereld staat in brand en men wordt getriggerd door een weigeraziaat.
  Bovendien waren het niet de medewerkers van United die deze man op gepaste wijze afvoerde, maar het securitypersoneel van de luchthaven.
  United we stand!

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  Antwoord aan  Broeder Bolognese
  12/04/2017 - 09:43 09:43

  Ja, die dachten natuurlijk: “kom, we hebben niets te doen en gaan op eigen houtje even iemand horizontaal uit een willekeurig vliegtuig verwijderen.”
  De opdracht komt natuurlijk niet ergens vandaan he.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  12/04/2017 - 09:02 09:02

  Heeft Henk Krol al gefeliciteerd met het komende niet-jubileum van Younaait Airlines?

  Ryan Private
  Ryan Private
  Gast
  12/04/2017 - 11:42 11:42

  comment image

  Der Webmeister
  Beheerder
  12/04/2017 - 12:51 12:51
  Weirdoinventor
  Lid
  12/04/2017 - 15:53 15:53

  900 miljoen…

  Als ze maar de helft daarvan onder vrijwillige uitstappers verdeeld hadden was dat vliegtuig leeg zat geweest.

  Bismarck
  Antwoord aan  Weirdoinventor
  13/04/2017 - 05:58 05:58

  Als over een paar weken één van de concurrenten een keer de fout in gaat, zijn de beleggers dit weer vergeten en is het aandeel weer evenveel waard als voor “spandexgate” (spandexgate? Ja, de vorige fuckup van United, die iedereen alweer vergeten is).

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN