More

  RECENTE POSTS

  Tweede Kamer reageert als stelletje ééncelligen op nieuwsbericht Anis

  Geschokt, zijn ze, de leden van de Tweede Kamer. Waarom nu weer? Is er met illegaal vuurwerk bijna een baby opgeblazen? Is er een oud SP-er lid geworden van Artikel 1? Is Carrie Fisher overleden?

  Ja, ja, en ja, maar dat is niet de reden waarom de Tweede Kamer geschokt reageert en stante pede van Minister Sorry wil weten hoe het kan. Driewerf neen! Er is namelijk iemand door Nederland gereisd zonder dat ze dat wisten.

  In dit geval was dat Anis Amri, die vorige week in Milaan werd doodgeschoten. De kamerleden begrijpen er niets van hoe dit heeft kunnen gebeuren. Daarom worden er per direct scherpzinnige vragen gesteld, zoals:

  „Hoe kan dit nou weer?” ~ Kees Verhoeven (D66)

  Nou, Kees. Ga eens naar Duitsland. Kom je daar ergens een douanehokje tegen? Nee. Dat komt omdat we een tijdje terug het Verdrag van Schengen hebben gesloten. Dat scheelt namelijk überlange wachtrijen aan de grens (in de trein of in de auto). Zo kan dus iemand de grens oversteken zonder gezien te worden en ook weer het land verlaten zonder gezien te worden. Maar dit weet je als het goed is, dus is het een beetje een domme vraag, Kees.

  Intussen gaat de Blonde Leider van Wakker Nederland nog verder en wil de kamer voor deze belangwekkende kwestie terugroepen van reces. Vermoedelijk wil hij dan een wetsvoorstel indienen waarbij een aanbesteding uitgeschreven wordt om een DeLorean met een flux capacitator uit te gaan rusten zodat we terug de tijd in kunnen gaan en met diezelfde DeLorean nog steeds geen deuk in de Scania op de kerstmarkt in Berlijn kunnen rijden. Althans, dat hopen we, want dat zou nog steeds beter zijn dan een debat over de vraag hoe dit heeft kunnen gebeuren.

  „Onze grenzen zijn blijkbaar zo lek als een mandje en ons land loopt groot gevaar”, schrijft Wilders in een e-mail aan zijn collega-fractievoorzitters.

  Ons land loopt blijkbaar zulk groot gevaar dat er wederom een terrorist totaal geen interesse in heeft om even een Scania in de Tweede Kamer te parkeren als hij toch in de buurt is, Geert. Bovendien zijn grenzen geen proefballonnetjes en derhalve niet ‘lek’, je bent in de war met je eigen voorstellen nadat ze door iedereen met enig zelfstandig denkvermogen bekeken worden. En dan gaan we naar het CDA:

  Kamerlid Van Toorenburg: „Deze berichten zijn wel even schrikken. Ik wil weten of ons land ergens steken heeft laten vallen. Is hij in het vizier geweest.”

  Zijn er indicaties dat dat zo is? Het zou vermoedelijk eerder getuigen van een uitermate efficiënte opsporing als Anis in Sloterdijk werd aangehouden, waar per dag 90.000 reizigers komen, minder dan 12 uur nadat hij überhaupt als verdachte werd geïdentificeerd. De zoektocht naar hem was zo ingewikkeld als die naar een speld in een hooiberg ter grootte van Europa. Terug naar Kees Verhoeven, die zich dus afvroeg hoe iemand ongestoord vanuit Duitsland in Nederland kan komen:

  “Mensen zijn in deze tijden van terreur al ongerust, dan zou het helpen als we zulke berichten niet steeds paniekerig uit buitenlandse media moeten vernemen.”

  Wat ook zou helpen is als niet half de Nederlandse politiek over zichzelf heen zou tuimelen om stompzinnige vragen te willen stellen die absoluut niets bij gaan dragen aan onze veiligheid maar wel het gevoel van onveiligheid gaan vergroten ter meerdere eer en glorie van de verkiezingscampagne.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  28/12/2016 - 13:38 13:38

  Dat je in verkiezingstijd je probeert te profileren begrijp ik ook nog wel. Maar op deze manier profileer je je op z’n zachtst gezegd als “een beetje dom”.

  Voor de volgende keer oefen je alvast deze zin.
  “Natuurlijk kon X ongestoord NL doortuffen. Ik moet er niet aan denken dat je de grens met Duitsland niet meer ongemonitord over kon steken. Die tijd hebben we gelukkig gehad. Wat belangrijker is, is dat dit keer de samenwerking tussen lidstaten onderling dermate goed verliep dat de Italianen vrijwel direct na z’n aanhouding wisten om wie het ging.”

  Wtrdk
  Lid
  28/12/2016 - 15:19 15:19

  Ik denk dat Anis niet de enige is/was. As we speak steekt Omar uit Berchem de grens over bij Hazeldonk (OMG!!!) om even een nieuwe spijkerbroek bij de Rosada te scoren en Erkan uit Düsseldorf (WHARGARBL!One!!Eleven) vlakbij Venlo om een zak oliebollen te halen voor z’n gezin! EN WIJ WETEN HET NIET EENS!!!!!!!!

  comment image

  Der Webmeister
  Beheerder
  28/12/2016 - 20:04 20:04

  Heerspots!!
  Overigens heeft onze Anis duidelijk gemaakt dat het Openbaar Vervoer in Europa behoorlijk goed in elkaar steekt, als je ziet wat voor afstanden hij in korte tijd heeft afgelegd.

  Hark
  Hark
  29/12/2016 - 09:45 09:45

  Dat Wilders doet alsof hij het niet snapt vind ik niet echt wereldschokkend. Maar dat andere partijen aan deze poppenkast meedoen is treurig.

  Bismarck
  29/12/2016 - 09:52 09:52

  Weet je wie ook een hek aan de Nederlandse grens wilde?

  /spoiler

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN