More

  RECENTE POSTS

  Toyota Hilux – Mad Max Edition

  De Toyota Hilux, die al sinds 1968 op de markt is, staat bekend als zo ongeveer de meest onverwoestbare auto ooit gebouwd. Top Gear heeft in Seizoen 5 en 6 een Hilux extreem mishandeld, maar het ding bleef gewoon starten en tijden.

  En met extreem mishandeld bedoel ik ook echt serieus extreem mishandeld. Zo werd de Hilux op het strand geparkeerd. Uiteraard niet zo maar een strand, maar een strand met het grootste verschil tussen eb en vloed ter wereld. De pickup deed het daar gewoon nog steeds. Vervolgens werd de Hilux boven op een torenflat gezet, die daarna met springstof werd opgeblazen. Je raadt het al, ook daarna deed de Toyota het nog steeds.

  Trouwens, niet alleen TopGear heeft meerder malen aangetoond dat de Hilux zo goed als onverwoestbaar is. Ook in mening oorlogsgebied zie je de Hilux langs komen. Denk maar eens aan de beelden van de Arabische Lente, waar je deze pickup trucks compleet met luchtafweergeschut en IS haatbaarden langs zag scheuren (blijkbaar tot grote verbazing van het Amerikaanse leger).

  Niet aan rommelen dus, zou je zeggen, want als het niet kapot is, hoef je het immers ook niet te maken (en als je het moet maken, heb je alleen steeksleuteltje nummer 14 nodig). Maar daar dacht Josh Mazerolle van Vage Industries duidelijk anders over, want hij heeft zijn Toyota Hilux compleet verbouwd, inclusief intens hard heersende Mad Max make-over. Uiteraard heeft ook de in zijn model gebruikelijke vier cilinder plaats gemaakt voor een kneiter dikke 4,8 liter V8 van General Motors, inclusief loeigrote turbo en een stevige fles lachgas in de achterbak. Hij noemt de Hilux zelf “Frankenstein”, maar het doet me meer aan Mad Max denken.

  Het resultaat is een Toyota Hilux zo lelijk, maar ook zo dik dat het eigenlijk gewoon ontzettend mooi is geworden. En zoals je zult begrijpen, wil dit ding best van zijn plek. Laat Josh nou niet de moeilijkste zijn en dat heel graag willen demonstreren op de eigenlijk veel te kleine binnenplaats van de heren van Hoonigan. Mocht je zelf aan de slag willen met zo’n oud barrel, vergis je dan niet, want ze worden weer geld waard. Een oude Hilux uit 1985 met bijna 3 ton op de teller doet inmiddels toch al €8.500,-.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  31/08/2018 - 17:21 17:21

  Zo’n 25 jaar geleden had ik ook een Hi-Lux.
  Tweedehands, maar hey ‘t is een Hi-Lux dus KAN NIET STUK!!”
  Rookte nogal, maar met 1 op 8 moest het ding tenslotte ergens z’n diesel aan kwijt. (Niet aan vermogen; want dat viel wel wat tegen)
  Achteraf bleek de rook te komen van een lekkende koppakking; Sterker nog; De hele kop was gebarsten en er lekte van alles alle kanten op.
  Er was een turbo op gezet (door Toyota-NL) om nog iets aan vermogen te hebben. De extra druk was kennelijk toch iets te veel voor het blok.
  Ding zo snel mogelijk weer van de hand gedaan (op de boot naar Afrika…)

  Maar wat onbegrijpelijk was. Hij startte nog wel prima en reed gewoon verder.
  Iedere andere dieselmotor stopt al als er maar een haartje in het brandstofsysteem zit, maar deze blokken knorren zelfs nog vrolijk verder als ze in puin liggen.

  Ze doen me denken aan oude scheepsdiesels; die kunnen lekken, stinken, roken en er kan van alles krom of fout afgesteld zijn. Ze lopen door tot de tank leeg is.

  Monade
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  31/08/2018 - 17:34 17:34

  Dus het is complete waanzin om een Amerikaanse motor in je “Mad Max Hilux” te zetten. Kun je net zo goed de remschijven vervangen door peperkoek.

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Monade
  31/08/2018 - 18:21 18:21

  Van de andere kant heb je dan dus wel een pickup met ongeveer de power van een DTM wagen. Alleen jammer van die verplichte pitstop elke 50 rondes inderdaad.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN