More

  RECENTE POSTS

  TMC Dumont is onvoorstelbaar bruut

  Tarso Marques, voormalig (en weinig succesvol) Formule 1 coureur voor het Minardi-team, is ondanks dat hij dus niet meer in een racekuipje plaats neemt altijd een enorme petrolhead gebleven en verbouwt hij tegenwoordig zo ongeveer alles wat met een verbrandingsmotor van zijn plek komt.

  Zijn laatste wapenfeit is het winnen van de prijs voor de beste custom motor tijdens de Daytona Bike Week van 2018. En niet geheel onterecht, want de TMC Dumont (vernoemt naar de Braziliaanse vliegtuigpionier Alberto Santos Dumont) is naast een bijzonder apparaat, ook nog eens onvoorstelbaar bruut.

  Het apparaat wordt aangedreven door een Rolls Royce V6 vliegtuigmotor uit de jaren 60, waaruit ongeveer 300 pk geperst wordt. Dat moet uiteraard meer dan voldoende zijn om een beetje van je plek te komen, ook al is de TMC Dumont enorm lang en heeft hij wielen waar de gemiddelde Donk-eigenaar stikjaloers op is.

  Dat is ongetwijfeld ook gelijk één van de mankementen van deze motorfiets, want erg makkelijk hoeken zal je niet kunnen met ruimte tussen de twee assen waar een beetje limousine zich niet voor zou schamen. De minimale stuuruitslag, in combinatie met de al eerder genoemde wielen, helpen ongetwijfeld ook niet mee en we gaan er dan ook van uit dat de TMC Dumont een draaicirkel heeft van een stuurloze mammoettanker in Alaska.

  Boeien! Kijk dan hoe onvoorstelbaar over the top en intens bruut dit apparaat is. Het is dan ook helemaal niet de bedoeling om hier bochtjes mee te vreten in de Alpen, deze machine is gemaakt voor de boulevard. Wel even een extra elastiekje meenemen, want je moet er niet aan denken dat je paardenstaartje in de achterwielaandrijving terecht komt.

  Het is verder natuurlijk totale kitsch en je hebt er dus helemaal niets aan (behalve wanneer je in Miami aan de boulevard woont en dat doe ik helaas niet), maar toch wil ik dit apparaat hebben. gewoon omdat het kan. Hoe het er allemaal bewegend er uit ziet en vooral klinkt zie je hier onder.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Roel Zwaar
  Lid
  09/07/2018 - 16:23 16:23

  Cool. Wheely’s zijn trouwens ook lastig hiermee. Boeie!

  teringbibber
  Lid
  09/07/2018 - 17:56 17:56

  1 cm naar achter en die kerel hoeft echt nimmer meer zijn reet af te vegen… handig!

  Roel Zwaar
  Antwoord aan  teringbibber
  09/07/2018 - 22:34 22:34

  Er is al een dokter die een ritje voorschrijft voor mensen met hardnekkige aambeien.

  Bismarck
  10/07/2018 - 12:09 12:09

  Iemand mag de typo’s en grammaticale fouten wel uit bovenstaand stukje halen. Er is trouwens makkelijk te scoren met nog een stukje als jullie willen. Die gast met die driewieler op wateraandrijving heeft zich namelijk een tijdje terug doodgereden (met die driewieler op wateraandrijving).

  Poepjenz
  Poepjenz
  Gast
  30/01/2020 - 12:23 12:23

  Leuk. Maar ik zie anders wel een flat six en geen V6. Sjek het zelf ook effe, OK?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN