More

  RECENTE POSTS

  Time-Lapse vanuit het ISS

  De aarde is onvoorstelbaar mooi. In de deze week gestarte serie Picture Perfect gaan jullie ongetwijfeld schitterende voorbeelden van de schoonheid van onze aarde voorbij zien komen.

  Maar vanuit de ruimte is onze planeet geen spat minder mooi, zoals je in onderstaande time-lapse kunt zien die vanuit het ISS is gefilmd. Helaas is de video, met krap 40 seconden looptijd, veel te kort. Boven de aarde (in de video) zie je een rode gloed, die “airglow” wordt genoemd. NASA schiet volgend jaar de ICON satelliet de ruimte in die de invloed van airglow op het weer op aarde gaat onderzoeken:

  Bright swaths of red in the upper atmosphere, known as airglow, can be seen in this video captured by the International Space Station. NASA’s ICON mission, with a planned launch for the summer of 2017, will observe how interactions between terrestrial weather and a layer of charged particles called the ionosphere create the colorful glow.

  Voor het beste resultaat even op Full HD en full screen knallen.

  Wetenschap, wij houden er van. Maar voor sommige mensen is het “ook maar een mening“. Een wetenschappelijk feitje aan ons melden kan op Twitter, en de boel sharen kan via Facebook, maar dan wel nadat je onze pagina geliked hebt gaarne.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN