More

  RECENTE POSTS

  Tienjarige Texaanse jongen komt met levensreddende uitvinding!

  Het zijn verdrietige verhalen, kinderen of dieren die te lang in een te hete auto zitten en hierdoor komen te overlijden. Een Texaanse jongen van tien jaar heeft een uitvinding gedaan die dit soort tragedies zou kunnen voorkomen. Het is een apparaatje dat achter de hoofdsteun van de bestuurder en de bijrijder geplaatst wordt. Zodra het te heet wordt in de auto, worden automatisch hulpdiensten ingeschakeld en er wordt koele lucht geblazen.

  De naam van de uitvinding is ‘Oasis’ en de jonge Bishop Curry (Zo heet hij echt.) kwam op het idee nadat een kindje uit zijn straat in een auto was gestorven door de hitte.

  Uitvinding

  In de Verenigde Staten sterven gemiddeld 37 kinderen per jaar door oververhitting in een auto. Curry deed een oproep via een crowdfundingsite en hij heeft intussen meer dan 24.000 dollar opgehaald om zijn idee te kunnen uitwerken. Bishop liet zijn prototype, gemaakt van klei, zien aan de New York Post en het plan ging viral. Klik hier voor een filmpje waarin de kleine Professor Gimmick vertelt over zijn uitvinding. De Oasis heeft inmiddels een voorlopig patent dat nog dit jaar goedgekeurd zou worden.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bobbie rotkop
  Bobbie rotkop
  Lid
  21/06/2017 - 09:10 09:10

  In basis best een goed idee hoor, maar in de praktijk gaat zoiets niet werken vrees ik. Je gaat dat apparaat niet constant in de auto laten liggen, want dan gaat hij elke keer af en daar zit niemand op te wachten. Alternatief is dus dat je hem alleen aanzet op het moment dat je je kind, of huisdier in de auto achterlaat en daar zit hem nou net de krux, want dat vergeten mensen dus. Als dat apparaat nou slim genoeg is om menselijke, danwel dierlijke aanwezigheid in de auto te detecteren en dán bij oververhitting alarm te slaan, dan heb je een goed product, maar hoe ga je dat doen?

  Weirdoinventor
  Lid
  21/06/2017 - 09:37 09:37

  Als sidenote: Cool verhaal, maar ik zie nog geen echte uitvinding. Ik zie een idee “detecteert mensen, belt alarmcentrale, blaast coole lucht”. Vooral die eerste stap is nog niet zo plug en play als het lijkt, daarom werken autofabrikanten zelf vaak met zo’n lomp systeem dat alleen druk op stoelen meet, wat betekent dat de brandweer zou gaan uitrukken voor achtergelaten rugzakken, (Zoals Bobbie opmerkt, het is belangrijk dat het lastig is om het apparaat permanent uit te hebben staan.) en juist niet voor een klein hondje dat op de grond gaat liggen waar het het minst warm is. Met die 24.000 ofzo die ze hebben opgehaald ga je zo’n systeem ook niet van scratch kunnen maken. Je moet iets off the shelf kunnen kopen dat iemand anders al voor een soortgelijk doel bedacht heeft, en dan is je nieuwe uitvinding eigenlijk voornamelijk van iemand anders. Ik kan me ook niet voorstellen dat dat patent veel waard is als de manier van mensen detecteren niet gespecificeerd is. En dan komen we nog bij de koude lucht. De meeste apparaten die kou maken maken ergens anders warmte. De airco van een auto werkt omdat er ook een deel aan de buitenkant van het voertuig zit. Gewoon blazen kan prima, maar voor het kouder maken van de lucht vermoed ik dat je toch meer gaat nodig hebben dan zo’n klein doosje.

  Maar hé, als het pa de ingenieur geïnspireerd heeft en hij weet hoe het moet… Het is dan alleen niet meer de uitvinding van een tien jarige dan die pizzamachine die de rest van de klas bedacht heeft.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN