More

  RECENTE POSTS

  Teun van der Keuken toont ernstig gebrek aan in BRP en Plasterk noemt het “ongepast”

  Echt, schiet mij maar lek. Teun van de Keuken, bij de meeste mensen bekend van de Keuringsdienst van Waarde en momenteel waarschijnlijk de beste onderzoeksjournalist van Nederland, toont een ernstig gebrek aan rond de Basisregistratie Personen.

  Hoe is dat in zijn werk gegaan? Heel simpel, om aan te tonen dat het kinderspel is om je op een willekeurig adres in te schrijven, heeft Teun van de Keuken zich ingeschreven op het adres van minister Plasterk. Op die manier kan je namelijk alles en iedereen helemaal de moeder frauderen. Zo komen regelmatig burgers in de problemen omdat wildvreemden zich op hun adres inschrijven en er vandoor gaan met toeslagen die de officiële bewoners toekomen.

  Je zou denken dat je bij het inschrijven op een adres normaal gesproken nogal wat bewijsmateriaal moet overleggen voordat de gemeente in kwestie over gaat tot het bewuste inschrijven. Haha, denk nog maar een keer, want in Amsterdam volstaat het, bij het online (!) inschrijven, om te zeggen dat je beschikt over een huurovereenkomst. DIE HOEF JE DUS NIET TE OVERLEGGEN, JA ZEGGEN IS VOLDOENDE! Er was volgens de gemeente Amsterdam verder geen enkele aanleiding zijn om het betreffende huurcontract op te vragen. Nou, wat dacht je van controleren of er wel echt een huurcontract is? Dat lijkt me al meer dan voldoende aanleiding.

  De gemeente stelt dat ze zo min mogelijk belemmeringen wil opwerpen om je in te schrijven op een adres. Geen flauw idee waarom, maar het is zo. Daarbij valt het volgens minister Plasterk best mee met het aantal fraudegevallen. Met 97% van de gevallen is niets aan de hand, slechts 3% zou fraude willen plegen… 3 PROCENT! DAT! VALT NIET MEE! DAT IS! HEEL! ERG! VEEL!

  plasterk
  ONGEPAST!!!

  Maar het meest bizarre is nogal wel de directe reactie van Ronald Plasterk op de actie van Teun van de Keuken. Hij noemt het inschrijven op zijn adres: “ongepast” en wil verder niet reageren omdat hij het een aanfluiting vindt. WUT WHAT?

  Wij zijn hier even aan het automutileren tot we begrijpen wat er hier aan de hand is.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  11/03/2016 - 16:38 16:38

  Plasterk heeft wel gelijk. Je gaat toch niet liegen over waar je woont? Je hebt toch ook geen ID nodig als je gaat stemmen, werken, of gewoon over straat lopen (want het zou ongepast zijn te liegen over wie je bent)?

  Jokkebrok
  11/03/2016 - 17:12 17:12
  Hoofdmeester
  12/03/2016 - 14:34 14:34

  Ik hoop dat Plasterk stopt met politiek en weer de wetenschap ingaat. Alleen dan niet meer als gerespecteerde onderzoeker die hij ooit was, maar iets wat nu beter past bij zijn diep gevallen status: testpersoon van medicijnen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN