More

  RECENTE POSTS

  Terrorwatch: Neo-nazi trainingskampen in Duitsland

  De Duitse politie heeft bij 14 (uiteraard) invallen afgelopen vrijdag in verschillende Duitse deelstaten extreemrechtse propaganda, mobiele telefoons en computers in beslag genomen. De invallen maakten deel uit van een actie tegen een paramilitair netwerk, gecoördineerd door Duitse anti-terreureenheden.

  De anti-terreureenheden zelf namen drugs, korte en lange afstandswapens en munitie in beslag. Het netwerk wordt ervan beschuldigd om in de Duitse bossen paramilitaire trainingskampen te hebben opgezet.

  Tijdens de zoekacties in Thüringen en Göttingen, Niedersachsen raakten twee agenten gewond bij een aanval door een persoon. De EA-beweging (Europäische Aktion), waarvan deze kampen een onderdeel zijn, is een Europabrede organisatie van Neonazi’s, opgericht als opvolger van een verboden organisatie van geschiedenisrevisionisten gericht op het herinterpreteren van de Holocaust.

  Volgens Die Welt was EA van plan om zichzelf schijnbaar op te heffen om overheidsacties te voorkomen met het doel zich daarna te hergroeperen en onder de radar verder te gaan. De politie heeft in totaal 13 verdachten opgepakt bij de actie van vrijdag.

  De EA wordt ook in verband gebracht met de NPD, de extreem-rechtse partij die Geert Wilders ooit voor ‘zionistenzwijn’ uitmaakte, en Thügida (een afsplitsing van de Pegida-beweging).

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN