More

  RECENTE POSTS

  Terrabites: royale Nederlandse club sandwich

  Een Club Sandwich heeft niet zoveel met een club te maken, maar wel met brood, dus de helft van de naam slaat in elk geval ergens op. Tenzij je de Club Sandwich Club zou oprichten. Vandaag maken we een royale Nederlandse club sandwich. Dit recept is prima voor een vrijdagmiddag, een zonnige dag of een moment waarop je gewoon een stevige lunch kunt gebruiken. Heerst.

  De royale Nederlandse club sandwich is trouwens ook uitstekend als je een kater hebt.

  Ingrediënten (voor twee personen aan royale Nederlandse club sandwich)

  • 4 plakken spek (bacon bijvoorbeeld)
  • 6 boterhammen
  • 2 plakken ham
  • 2 plakken kaas
  • 1 tomaat
  • 1 avocado
  • mayonaise (of van die stomme light-yoghurt-crap)

  Voorbereiding

  Ga die bacon snoeihard uitbakken tot het knapperig is! Knapperige bacon is het allerlekkerst namelijk! In Amerika en in hotels heb je inderdaad die heersende strips bacon voor bij je scrambled eggs, maar wij moeten het vaak doen met ontbijtspek of zo. Dat geeft niet, maar bak het goed uit. Verder toast je de boterhammen en snijd je de tomaat en avocado in plakjes. Probeer die zo plat mogelijk te maken. Waarom dat nou weer? Anders wordt je royale Nederlandse club sandwich te royaal, hoogtewise, en dan past ie niet meer in je mond. Daarom.

  Bereiding

  Je verwacht het niet, maar nu komt dus het makkelijkste deel van de royale Nederlandse club sandwich: beleggen. (Dit heeft niks met aandelen te maken.) Boter is goed, wegens redenen, dus besmeer je boterhammen met boter voordat je gaat stacken. De volgorde van de ingrediënten maakt totaal niet uit, zolang je ergens in het midden maar die derde boterham stopt. Je kan ervoor kiezen die níet te toasten trouwens. Voor de stevigheid zou je bijvoorbeeld de plak kaas tussen de avocado en de tomaat kunnen stoppen. Het is maar een idee, ga dit maar gewoon zelf uitproberen! Als je klaar bent, heb je als het goed is een getoaste boterham, boter, 5 lagen aan beleg met ergens mayo en ergens nog een boterham, boter en weer een getoaste boterham. Als dát niet royaal is!
  Bij een club sandwich wordt vaak chips of sla geserveerd, maar je kunt er natuurlijk ook een rollade, een handje jellybeans of een losse winterpeen naast leggen. Eet smakelijk!

  P.S. Jouw Retecoolredacteurs Frodooh en Terra Incognito plempen deze en andere heersende gerechten nu ook op http://www.terrabites.org/. Just fyi.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  teringbibber
  Lid
  26/04/2017 - 12:08 12:08

  ik vind alles best, als je die meuk van Subway maar niet in je hoofdje duwt! brr, Trump eens even een eind op zeg!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN