More

  RECENTE POSTS

  Terrabites: reteNederlandse en ouderwetse vlaflip

  Sommige mensen heten Flip. Daar kunnen ze niks aan doen en daar hebben ze dan ook zelf totaal niet voor gekozen. Er bestaat echter een puik en puur Nederlands nagerecht met de naam ‘vlaflip’. Je mag zelf bepalen of je het lekker vindt klinken, maar dat het lekker smaakt, doet natuurlijk veel meer ter zake. Let op: dit betreft de ouderwetse vlaflip, niet de moderne variant.

  Een vlaflip is eigenlijk een mashup van twee andere heel Nederlandse toetjes: yoghurt en vla. Mashups zijn leuk.

  Ingrediënten

  • yoghurt
  • vla
  • limonadesiroop of jam

  Voorbereiding

  Ha, er is geen voorbereiding voor dit nagerecht! Ja: open de verpakkingen en zet bakjes neer. Nou, hoe makkelijk kan het zijn. Je kunt met dit toetje ook een geintje uithalen die vooral bij kinderen wel zal werken. “Wie wil er een toetje? Ik zal even opnoemen wat er allemaal is.” Je wekt nu het idee dat er een enorm scala aan mogelijkheden is, ook al is dat enorm onzin. “Er is vla… en yoghurt… OF…” Laat nu even een mysterieuze stilte vallen en vervolg dan met de meest triomfantelijke stem die je kunt musteren: “een VLAFLIP!”

  Bereiding

  Natuurlijk wil iedereen een vlaflip, want het is fokking lekker en gezellig en het heerst wegens Nederlands. Pak de vla en de yoghurt en schenk tegelijk vla en yoghurt in een schaaltje. Of bakje. Of kommetje. Het is natuurlijk de bedoeling dat de ene helft van het bakje gevuld is met vla en de andere helft met yoghurt, maar omdat vla dikker is dan yoghurt, moet je dat wel even uitkienen. Als je klaar bent met gieten, schenk je een beetje siroop over de deelnaad. Je kunt ook een vormpje maken, zoals een piemol of een bloemetje. Als je liever jam dan siroop in je vlaflip hebt, is het een kwestie van een kwakkie in het midden deponeren en dat is mikken. Eet smakelijk!

  Moderne variant

  Een kleine zoekactie op Google Afbeeldingen leert ons dat een moderne vlaflip er totaal anders uitziet dan de vorm die we hier beschrijven. Daarin zit de vla, yoghurt en rode crap óp elkaar, in laagjes, wat voor het oog natuurlijk een stuk chiquer is.

  moderne vlaflip

  Mits er nog niet van gegeten is, natuurlijk, want met laagjes wordt het sneller een kliederbende als je alle drie de smaken in één hap wilt realiseren. Naast elkaar betekent dat je zelfs kunt afwisselen tussen vla en yoghurt, oh, goddelijke variatie. Bij lagen zul je moeten graven, en dus mengen. Daarom kiezen wij voor de ouderwetse onhippe versie van de heerlijke vlaflip!

  vlaflip
  Zoals het hoort.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  chubbychaser
  22/04/2017 - 13:03 13:03

  Er zit een toepetje in de vlaflip
  O, wat heeft die melkboer een bedrukte snuit
  Er zit een toepetje in de vlaflip
  En hoe krijg je dat er uit

  Als het nou in de yoghurt zat
  Had ik gezegd, allah
  Maar weet je wat het erge is
  Het zit ook in de vla

  Als het nou nog vals borsthaar was
  Had ik gezegd, okee
  Maar weet je wat het erge is
  Het is een toepee

  Als het nou nog toepeetje was
  Had ik me niet verzet
  Maar weet je wat het erge is
  De uitspraak is toupet

  Er zit een toepetje in de vlaflip
  O, wat heeft die kapper een bedrukte snuit
  Er zit een toepetje in de vlaflip
  En hoe krijg je dat er uit

  Wat er eenmaal in zit
  Dat krijg je er niet uit

  (c) Neerlands Hoop

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN