More

  RECENTE POSTS

  Terrabites: vet lekkere amuse met zalm en komkommer

  Amuses zijn hele kleine hapjes die je voorafgaand aan je voorgerecht eet. Ze worden ook wel ‘appetizers’ genoemd, omdat ze je appetite, je eetlust, opwekken. Nou, met deze gebeurt dat al tijdens het bereiden! De meeste amuses stop je in één keer in je mond, maar sommige bestaan uit meerdere bites. Deze amuse is, uiteraard, heerlijk en op verschillende manieren te presenteren. Wees creatief!

  Deze amuse met zalm en komkommer stoppen wij in van die kleine amusebakjes, maar je kunt het natuurlijk ook op een stukje toast, op een amuselepel of (zoals op de afbeelding) in een amusecupje serveren.

  Benodigdheden (voor zes personen aan amuse met zalm en komkommer)

  • een verpakking gerookte zalm
  • een komkommer
  • twee tomaten
  • een verpakking kruidenkaas (zoals Philadelphia)
  • verse bieslook
  • peper en zout
  • citroensap

  Voorbereiding

  Je verwacht het niet: snijd alles in blokjes. Maar wacht: het moeten echt minuscule blokjes zijn dit keer. Het is een amuse, dus hoe kleiner je de blokjes maakt, hoe eleganter je het kunt presenteren. Je wilt natuurlijk alle ingrediënten goed proeven als je die appetizer in je watertandende mond stopt. Gebruik ongeveer een halve komkommer en de helft van de zalm, anders is de balans niet goed. Dice alles zodat je van elk ingrediënt min of meer dezelfde hoeveelheid hebt en kieper het in een schaal.

  Bereiding

  Meng de tiny blokjes door elkaar, voeg wat peper, zout en citroensap toe en schep er de kruidenkaas door. Knip met je kruidenschaar (die heb je inmiddels, toch?) wat bieslook in stukjes en roer het mengsel nog eventjes door elkaar. Nu kun je je amuse gaan opmaken. Oftewel: schep een beetje mengsel op een ondergrond naar keuze (zoals een toastje of amuselepel) en maak het hapje af met nog een leuk stengeltje bieslook of zo.

  Opschaaltip van Terra: Als je deze amuse wilt opschalen tot een compleet voorgerecht, leg je een stukje cellofaan in een koffiekopje en dan schep je het mengsel erin. Druk het een beetje aan en  stop het kopje dan een minuut of tien in de koelkast, zodat de kruidenkaas enigszins opstijft. Daarna doe je het kopje ondersteboven en trek je het mengsel via het stukje cellofaan uit het kopje op een tof bordje of een stukje toast. Smul, smul!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN