More

  RECENTE POSTS

  Tegenstanders Zwarte Piet zorgen voor het stoppen van de Sinterklaasintocht

  Het is al jaren ieder jaar steeds eerder een item, Zwarte Piet, en heftige reacties van voorstanders en tegenstanders. Het lijkt erop dat de tegenstanders er echter voor gezorgd hebben dat dit jaar de landelijke Sinterklaasintocht niet gehouden kan worden.

  De NTR zendt de intocht ieder jaar uit en doet dat met een wisselende gemeente. In de brief, die RTL Nieuws heeft, staat dat er tot vorig jaar altijd wel een of meer gemeenten waren die zich bij de NTR meldden voor de intocht, maar dit jaar nog helemaal niemand.

  Op dit moment staat het gepland voor 17 november 2018, maar nu nog niemand zich gemeld heeft begint het te dringen, want de voorbereiding begint doorgaans al in januari of februari en als het nog langer duurt is het niet mogelijk alles op tijd geregeld te krijgen.

  Jerry Afriyie van de antiracismeorganisatie Nederland Wordt Beter vindt het jammer, hij wil het graag laten doorgaan, maar dan inclusief ofzo. En omdat hij dan weer subsidie kan krijgen voor protesten vermoedelijk.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  14 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  14 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  22/03/2018 - 17:32 17:32

  Of zou het toch komen door de gewelddadige en verkeersveiligheid bedreigende voorstanders van zwarte slavenknechten, dat geen enkele gemeente zich meer wil wagen aan zo’n veiligheidsrisico? Ik kan me zo voorstellen dat geen enkele burgemeester zit te wachten op idioten die capriolen op snelwegen uithalen of dreigen met zwaar vuurwerk te gooien.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Bismarck
  22/03/2018 - 17:45 17:45

  Met dat argument kun je ieder publiek evenement wel afblazen.
  Pasen, Kerstmis, Prinsjesdag, Koningsdag…
  Weet je… Zo’n gek idee is het nog niet.

  Bismarck
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  22/03/2018 - 17:52 17:52

  In het kader van met zwaar vuurwerk gooiende voorstanders stel ik voor dan te beginnen met nieuwjaar. De voorstanders van Pasen heb ik trouwens nog niet zo betrapt op gewelddadig gedrag (afgezien van het kippen van eitjes).

  Maar het punt dat ik wilde maken is dat het er gewoon ontzettend dik in zit dat het de gewelddadige Zwarte Piet voorstanders zijn geweest die nu letterlijk het feestje bedorven hebben met hun gedrag van afgelopen november, ook al wil men dat hier kennelijk liever niet horen.

  Roel Zwaar
  Antwoord aan  Bismarck
  22/03/2018 - 18:37 18:37

  WAT wil horen?

  Hans Olo
  Antwoord aan  Roel Zwaar
  22/03/2018 - 21:08 21:08

  Volgens mij zei hij dat zwarte pieten hier niet horen. De racist.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Bismarck
  23/03/2018 - 09:44 09:44

  Dat Zwarte Piet niet politiek correct is valt lastig te ontkennen. Maar je kunt niet altijd op je tenen blijven lopen, want als je dan consequent zou zijn is er voldoende reden om alle feestdagen af te schaffen en duizenden straatnamen om te dopen.
  Onze generatie is niet verantwoordelijk voor de wandaden van onze voorouders en zolang je niet de boodschap Zwarte Piet = domme neger uitstraalt is er eigenlijk niks aan de hand.
  Maar zoals gezegd, het blijft politiek incorrect en daar kun je je lastig tegen verdedigen. Politici hebben dan snel de neiging het probleem uit de weg te gaan. Toegeven aan de Piethaters betekent echter dat je een ander deel van het electoraat tegen je in het harnas jaagt. Dan bieden “zich misdragende”, onderbuikende Pietverheerlijkers en een buslading agressieve Piethaters een uitkomst.
  Die gebruik je dan als excuus om beide kampen monddood te maken.
  De beste oplossing voor politici is altijd een ander de Zwarte Piet toe te schuiven.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Bismarck
  23/03/2018 - 09:47 09:47

  Verder is Pasen het feest waarbij de de overwinning van Jezus op de Joden gevierd wordt. Als dat niet antisemitisch is, weet ik het ook niet meer….

  joris
  joris
  Lid
  Antwoord aan  Bismarck
  23/03/2018 - 17:25 17:25
  Roel Zwaar
  Lid
  22/03/2018 - 18:37 18:37

  Oh noes! Het einde der tijden breekt aan! Zadel de kippen!

  hangmat
  hangmat
  Gast
  22/03/2018 - 22:58 22:58

  lekker boeiend.. de media-aandacht van de NTR kan gemist worden als kiespijn. Laat ze hun eigen sinterklaasfeest maar bederven, maar val ons niet lastig. Levert gelijk weer een mooie bezuiniging op

  joris
  joris
  Lid
  23/03/2018 - 17:16 17:16

  Stel, jouw huis is een land, en je gezin is de bevolking.
  Samen heb je huisregels die maken dat je fijn kan wonen.

  Soms geef je een feestje, en daar mag niet gerookt worden.. of juist wel, misschien wel cannabis.
  Je serveert alleen vegetarische hapjes, of juist foie gras.
  Alcohol vrij of whiskey.. jouw huis, jouw feestje

  Op jouw feestje nodig je jouw vrienden en familie, en ook de mensen uit de buurt.
  Als er dan een paar commentaar hebben op hoe jij je feestje houdt, en dat ongegeneerd gaan lopen verkondigen, je feestje lopen te verzieken..
  Ga je dan inderdaad alles aanpassen, ‘andere muziek afspelen’?.. of vraag je dan die gasten om te vertrekken?
  (waren ze in de eerste plaats wel uitgenodigd?)

  Wat u destijds misschien niet heeft meegekregen is dat voorafgaand aan de intocht in Dokkum op een van de Antifa- websites een oproep stond om St. Nicolaas (de acteur) te vermoorden.. Letterlijk: “kinderen bedekt onder botsplinters en hersenen’…
  Vindt u het dan raar dat men er alles aan doet om de activisten bij dit kinderfeest weg te houden?

  de Sylvana’s, Quincies c.s. proberen al jaren ‘het Slavernij verleden’ aan de orde te brengen tijdens de sinterklaas periode maar helaas zijn ze zelf niet of nauwelijks geïnformeerd of geïnterreseerd in de historische feiten.

  B.v. Schenkman ( de bedenker en schrijver van het verhaal “St Nicolaas en zijn knecht” was prominent lid van ‘De Maatschappij tot Nut van ‘t Algemeen’ deze vereniging was fel tegen de slavernij! … zou Schenkman dit bedoeld hebben als verheerlijking van de slavernij? of juist het tegenovergestelde?

  Wat was het aandeel van de Afrikaanse bevolking ten tijde van de slavernij?
  Waren het niet de stamhoofden/ koningen die elkaars volkeren tot slaaf maakten en op de markt aan de blanken verkochten?
  Is het dan niet zo dat de Afrikanen de blanke gebruikten om daar zelf beter/rijker van te worden? ( hun ‘vijand’ af te laten voeren?)…

  Vandaag de dag zijn er wereldwijd 45,8 miljoen slaven, kijk maar eens op globalslaveryindex.org waar deze slaven ‘gehouden’ worden..
  Kortom: Zijn de ‘onderdrukten’ ook bereid om de discussie te voeren met inclusie van feiten die een ander licht werpen op de donkere pagina’s?

  Bedenk dan ook eens dat ‘rascistisch’ Nederland al decennia militairen op buitenlandse missies stuurt om te voorkomen dat volkeren elkaar de hersenen inslaan.. en dat ‘onze’jongens en meisjes daarbij het leven laten!

  Vraagje: Hoever wil je gaan met je SJW-‘rechtvaardigheid’?
  Zomercarnaval in Rotterdam ?
  Ga je daar demonstreren tegen de Surinamers, Antillianen, Creolen, c.s. omdat het een festival is “met seksistische kenmerken” ? #metoo?

  Heeft u ook moreel bezwaar tegen de politieke partij ‘Denk’ die in elke tweede zin van hun campagne het woordje ‘discriminatie’ bezigt, maar onder de leuze “Nederland is van ons allemaal” ondertussen uitdragen dat dit met uitzondering is van; Vrouwen, homo’s (m/v), Joden, Armeniërs, Koerden, Gülen-aanhangers, etc? .. (teken anders even een poppetje van de profeet)

  Volgt u mij nog?
  Kinderen voor rascist uitmaken tijdens de intocht van Sinterklaas is net zo ridicuul als ‘free koerdistan’ scanderen tijdens het vrijdagmiddaggebed bij de yeni moskee.. tijd en plaats….

  Ik ben trots op de Friezen dat zij hebben voorkomen dat onze nationale traditie op ongepaste wijze en met ongefundeerde argumenten werd verstoord!
  ( de manier waarop… )

  754 Bonifatius bij Dokkum vermoord
  2017 St. Nicolaas (en de Nederlandse traditie) bij Dokkum ontzet!
  Fryslân boppe! Lang leve Nederland!

  JANC
  JANC
  Gast
  Antwoord aan  joris
  29/03/2018 - 12:47 12:47

  Jouw vergelijking met “feestje” gaat mank, alleen al omdat het “feestje” geen einddatum heeft. Vandaar dat het gewoon medebewoners zijn. Vergelijk het met een schoonzoon of -dochter. Dan doe je ook je best die schoonzoon of -dochter het naar de zin te maken. (als we toch gekke vergelijkingen gaan maken)

  Hans Olo
  23/03/2018 - 17:39 17:39

  Niet om het een of ander, maar sinterklaas en zwarte piet bestaan helemaal niet.

  Weirdoinventor
  Lid
  26/03/2018 - 18:49 18:49

  Vals alarm, de gemeentes staan alweer in de rij.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN