Tegenstanders van van het Gourmetten op 5 december zijn van plan om zaterdag in Dokkum te protesteren. De actiegroepen Sterrenkoks tegen Gourmetten, Stop De Poppenpannetjes, Goormetten en uw eigen Vretecool hebben de manifestatie aangekondigd.

De actiegroepen kondigen de demonstratie aan als een manifestatie tegen de culinaire race to the bottom die zich in Nederland aftekent “Vindt je dat Sinterklaasavond meer moet zijn dan een prefab-magnetronmaaltijd uit een Allerhandebox opwarmen? Kom dan op zaterdag 2 december naar Dokkum”, luidt de oproep van de actiegroepen. De groepen willen een “krachtig geluid laten horen voor alle mensen wiens smaakpapillen de afgelopen jaren zijn afgestompt door Albert Heijn. Vooral gourmetten is ons een doorn in het oog. Gourmetten is natuurlijk een stupide overblijfsel uit de jaren ’70 van de vorige eeuw, nog altijd populair bij periferische provinciaaltjes, terwijl onze mondaine Randstad culinair gezien al lichtjaren verder is. Het is natuurlijk al één en al gemakzucht, en van een onpeilbaar laag culinair niveau om een kant en klare gourmetschotel in je winkelwagentje te mikken. Maar Albert Heijn is er zowaar in geslaagd gourmetten naar een compleet nieuw dieptepunt te brengen met de zogenaamd Gourmetbox. Voor mensen die nog te zwakbegaafd zijn om zelf wat kant-en-klare gourmet onderdelen uit te zoeken heeft de Grote Mensenvriend Albert Heijn dat al voor ze gedaan. Enige wat je nog zelf moet doen is de stekker van je gourmetstel in het stopcontact steken en de Gourmetbox op tafel leegkieperen. Maar het zal me niet verbazen als Albert Heijn dat volgende jaar ook nog voor z’n rekening gaat nemen. Zo worden we natuurlijk het culinaire lachertje van Europa.”

De demonstratie staat gepland van 14.00 tot 16.00 uur op het Marktplein in Dokkum. Het is nog onduidelijk of de manifestatie doorgaat, schrijft Omrop Fryslân. De gemeente Dongeradeel is inmiddels geïnformeerd. “Er wordt vanmiddag gesproken met verschillende partijen en er is ook contact gezocht met de politie. We gaan afspraken maken om alles in goede banen te leiden”, zegt een woordvoerder van de gemeente. “Voorstanders van Gourmetten hebben op Facebook al een snelwegblokkade aangekondigd. En er schijnt een reclamevliegtuigje de lucht in de gaan met de tekst “Gourmeten hoord bij Sinteklaas”. We hebben zelfs signalen ontvangen dat pro-gourmetters zich zouden hebben bewapend met waxinelichtjes en fonduevorken. In het uiterste geval zullen de anti-gourmetters politie-begeleiding krijgen richting Dokkum.”

0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Broeder Bolognese
30/11/2017 - 11:43 11:43

De tirannie van de minderheid, tsssk.

Bismarck
30/11/2017 - 12:27 12:27

“Ik beken! ik heb me er ook ooit toe verlaagd!”
Is webmeister al op non actief gezet? Bij veel kleinere vergrijpen (een beetje ongevraagd aan de stagiaires zitten) gebeurt dat bij de meeste media tegenwoordig al wel.

Monade
30/11/2017 - 14:39 14:39

Voor mensen die nog te zwakbegaafd zijn om zelf wat kant-en-klare gourmet onderdelen uit te zoeken heeft de Grote Mensenvriend Albert Heijn dat al voor ze gedaan.

Ik denk dat dit ook precies de doelgroep is die AH hiermee wil bereiken, wat je ook ziet aan de relatieve eenvoud van het aanbod (‘fungh trifolati’ zijn kant en klaar gesauteerde champignons, bijvoorbeeld, en wat dacht je van het doe-het-zelfpakket voor slavinkjes? WTF?)

Zou jij als grootgrutter je neus ophalen voor de centen van 60% van de Nederlandse bevolking, webbie?

/En dat alles tijdens het luisteren naar de Top 2000 lekker opsmikkelen! Makkelijk en snel, en toch gezellig!

Møhammed Said al Sahaf
30/11/2017 - 14:54 14:54

Ik zit bij nader inzien niet zo heel erg te wachten op die randstedelijke culinaire hoogstandjes.

http://www.veganmission.nl/lord-of-tofu-kaasfondue

Zaterdag in Dokkum maar eens wat lui met kipknotsen om de oren slaan en die nieuwerwetse onzin eruit ranselen.

Monade
Antwoord aan  Møhammed Said al Sahaf
30/11/2017 - 16:03 16:03

754: Sint Bonifatius bij Dokkum door Friezen met zwaardslagen vermoord
2017: Zwarte Piet-tegenstanders bij Dokkum door Achterhoekers met kipknotsen in elkaar geslagen

/Geschiedenis herhaalt zich altijd. De tweede keer als een farce

Møhammed Said al Sahaf
Antwoord aan  Monade
30/11/2017 - 17:29 17:29

Ik woon op de grens met de Achterhoekse dark lands, de katholieke contreien waar de mensen zich nooit door de calvinisten met hun domme gelul over (witte) erfzondes hebben laten kisten. Leve Grolle, Grolsch en het gourmetstel!

Monade
Antwoord aan  Møhammed Said al Sahaf
30/11/2017 - 17:41 17:41

Oh, da sind wie ja sowat noabers! Krekkelstad hier. Neem’n hengelbier, ‘n stuk buulkesbrood, en ‘n krentenwegge voor naar huis heen!

Møhammed Said al Sahaf
Antwoord aan  Monade
30/11/2017 - 17:59 17:59

Nou ja, zowat.. Ik woon aan de zuidkant van die grens hé. Maar op heldere dagen kan ik het baken van hoop, de toren van de kathedraal van de Achterhoek, nog net zien.

Monade
Antwoord aan  Møhammed Said al Sahaf
30/11/2017 - 19:13 19:13

Oh, ie komt weg van Dörkum. Goed goan!

Roel Zwaar
Antwoord aan  Der Webmeister
30/11/2017 - 20:36 20:36

Gaat automagisch. Na de laatste plaat van de Top2000

horrorneefje
Lid
30/11/2017 - 20:57 20:57

Zodra het nieuwe gourmetstelsel er door is betaal je 20% BTW over zulke pakketten. Moet jij eens kijken hoe snel het dan is afgelopen met die voorverfoliede nieuwlichterij.