More

  RECENTE POSTS

  Sylvana’s Sterke Staaltjes

  We hebben het op Retecool vast al eerder over Sylvana gehad. Als u recentelijk de media een beetje heeft gevolgd weet u dat Sylvana’s eerste politieke wapenfeit is dat ze nog voor de verkiezingscampagne op de rails is van partij wisselt. Ze stapte op bij DENK en begon haar eigen trap-er-niet-in-partij partij “Artikel 1”.

  Eén van de redenen dat Sylvana wegging bij DENK was dat DENK bezig was de media te bespelen. Verzinnen we niet, dat zegt ze zelf.

  Denk is in staat om de media te bespelen en daarom is het veiliger om eerst zelf mijn verhaal te doen

  Okay, Syl, leuk bedacht maar als je al in een andere partij zat, kun je niet beweren dat optie 2 ‘eerst’ is. Even afgezien van wat we van de scheiding moeten denken – bijvoorbeeld dat het voor het land niet zo geweldig zou zijn om iemand in de kamer te zetten die binnen 11 maanden al afscheid neemt van een partij waarmee ze campagne voert – wat wil je ons nu eigenlijk vertellen? We richten ons even op je interview met Welingelichte Kringen:

  Weet je wat mij het meest wordt kwalijk genomen? Dat ik van mezelf houd.

  Kom op. Je wordt beveiligd vanwege concrete dreigingen en dat is niet omdat je van jezelf houd. Daar krijg je ook geen 20.000 bedreigingen om. En zo gelooft ook niemand dat je zonder angst leeft. Iemand zonder angst haalt namelijk meestal de 45 niet. Dus, kom op, stop even met het jezelf ophemelen en vertel ons je boodschap.

  Ik hoor mijn hele leven al dat ik zo goed Nederlands spreek. Dat is toch waanzin? Wat ben jij goed aangepast, zeggen mensen.

  Nou, nee. Ten eerste is dat geen waanzin, maar een indicatie dat je een uitzondering vormt op het óf het stereotype, óf de regel. Dat is niet jouw schuld. Dat is ook geen optimale situatie. Maar het is wel oprechte verbazing, net als de ‘Braboneger’ niet op die manier bekend zou staan als het een vrij normale zaak was dat een neger Brabants lult.

  De witte kunst, de witte cultuur, de witte literatuur is de norm.

  Pardon?! De witte cultuur? Drie zinnen eerder mochten mensen je taalbeheersing niet aan je huidskleur koppelen, maar nu is het ineens volledig O.K. om een complete cultuur aan een huidskleur te koppelen? De “witte” cultuur is nonsens. Een cultuur is een cultuur. Die is aan van alles gerelateerd: opvoeding, school, omgeving, kunst- en media-invloeden, helden, demonen en religie. Maar niet aan huidskleur, tenzij groepsvorming ervoor zorgt dat mensen van dezelfde huidskleur dezelfde (hoofd/sub)-cultuur hebben. Dat alles is wat simplistisch gezegd, omdat niemand maar één cultuur heeft, maar het punt is dit: een ieder die eerst zegt tegen racisme te strijden om vervolgens een sociaal construct als cultuur te koppelen aan een huidskleur is af. Daarnaast is het natuurlijk gewoon belachelijk om eerst af te geven op mensen die verbaasd zijn over aangepaste ‘zwarte mensen’, om vervolgens zelf een scheiding in te gaan voeren tussen huidskleurculturen.

  De voorlopige conclusie die we uit dit interview kunnen trekken is dat Sylvana een pakje tegenstrijdige meningen is met een bord voor haar kop. Dat laatste is omdat ze schijnt te denken dat inmiddels iedereen weet dat Zwarte Piet ‘niet kan’. Dit ‘bewijst’ ze met een vraag.

  Wanneer heb je voor het laatst een Zwarte Piet op Schiphol gezien? Iedereen snapt dat het niet kan, dat het niet oké is. Everybody knows. Everybody knows.

  Dit zal ongetwijfeld voor cultuurexpert Sylvana als verrassing komen, maar wat je op Schiphol ziet is geen maatstaf voor wat er in Nederland leeft. Zo kom je op Schiphol gezegend weinige Hollandse Hits-zangers tegen en zijn die door het hele land in overvloede te vinden. Maar mochten we hierin ongelijk hebben, dan nog faalt ook hier haar betoog, want dat is een stuk recenter dan ze zelf denkt.

   

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  9 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  9 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  29/12/2016 - 09:42 09:42

  “Eén van de redenen dat Sylvana wegging bij DENK was dat DENK bezig was de media te bespelen. Verzinnen we niet, dat zegt ze zelf.”
  Dat verzinnen jullie wel, dat zegt ze zelf helemaal niet.
  De redenen waarom ze bij Denk weg is somt ze op:
  “Niet alleen de reactie van Denk op Simons’ bedreigingen speelde mee in haar beslissing om te stoppen, ook de uitvoering van de idealen van de partij stuitte Simons tegen de borst. “Ik sta nog steeds achter het ideaal van Denk. Maar op de manier waarop ze dat ideaal proberen te realiseren, krijg ik steeds meer signalen van mensen dat ze dit als polariserend zien.” Simons wil juist polarisatie tegengaan, zegt ze.”

  “als je al in een andere partij zat, kun je niet beweren dat optie 2 ‘eerst’ is”
  Niet alleen kan dat wel degelijk, het is zelfs precies wat gebeurd is:
  “Ze heeft haar Denk-collega’s ook niet op de hoogte gesteld van haar vertrek. Ze wilden het nieuws zelf naar buiten brengen.”
  Tanaa, ze bracht eerst het nieuws van haar vertrek voordat Denk ervan op de hoogte was en met een verklaring kon komen.

  “Ten eerste is dat geen waanzin, maar een indicatie dat je een uitzondering vormt op het óf het stereotype, óf de regel.”
  De regel is het duidelijk niet (de meeste zwarte Nederlanders spreken gewoon Nederlands) en een stereotype kan heel goed waanzinnig zijn. Misschienheeft dat wel iets te maken met waarom Sylvana de politiek in gaat, witte middelbare boosmeneer Ome MC? Je bevestigt hier weer eens heel mooi hoe racistisch Nederlanders zijn.

  MadDieu, drukt zijn snor
  Antwoord aan  Bismarck
  29/12/2016 - 10:22 10:22
  Monade
  Antwoord aan  Bismarck
  29/12/2016 - 18:25 18:25

  Voordat jij jezelf voorgoed diskwalificeert als serieuze discussiepartner, Bismarck: lees deze zin net zo lang overtotdat jij hem begrijpt: “Daarnaast is het natuurlijk gewoon belachelijk om eerst af te geven op mensen die verbaasd zijn over aangepaste ‘zwarte mensen’, om vervolgens zelf een scheiding in te gaan voeren tussen huidskleurculturen.” Wij wachten wel.

  Ondertussen ga ik nog verder: waar de Geenstijl vervelio’s helaas gelijk in hebben is dat Sylvana Simons’s partijnaam “Artikel1” verwijst naar een grondwet gebaseerd op het universele gelijkheidsbeginsel van het achttiende eeuwse Verlichtingsideaal dat volledig is bedacht door “witte middelbare boosmeneren”, zoals jij hen zo lekker sjw-ering noemt. Hele generaties “witte boosmeneren” hebben hun leven gegeven voor dit ideaal. Zij hebben het verdedigd in hun eigen land, en herhaaldelijk geprobeerd te introduceren in andere landen, vaak tevergeefs.

  Geen enkele feministe — intersectioneel of niet — geen enkele black-lives-matter-plunderaar, geen enkele fopwetenschapper van de UvA of VU, en geen enkele Afrikaan of moslim, noch jij heeft hier ooit één minuscuul steentje aan bijgedragen. Nooit. Ever, Niks. Nada. Noppes. Rien du tout.

  Het enige wat jullie doen is het verlichtingsideaal voortdurend besmeuren en kleineren door het af te doen als een verzinsel van al dan niet dode witte boosmeneren en dus vrouwonvriendelijk en racistisch, waar je vooral lekker hard tegenaan moet trappen, ironischerwijs via uitvindingen gedaan door dezelfde klasse van “witte middelbare boosmeneren”. Want alles maar ook alles wat jullie onbenullige plemsels mogelijk maakt, is namelijk mogelijk gemaakt door “witte middelbare boosmeneren”, waaronder ikzelf. Jij zit op mijn internet, vriend! Jij gebruikt mijn TCP/IP-code! Mijn halfgeleideronderzoek!

  En hoewel zij nog niet eens als politica is begonnen, heeft Simons al voorgoed bewezen totaal geen benul te hebben wat Artikel 1 daadwerkelijk inhoudt. Simons is een geestelijk vlieggewicht, en had beter haar kapstersopleiding kunnen afmaken en kapster geworden.

  Als jij denkt om MC als een ordinaire racist weg te kunnen zetten omdat ie rationele kritiek op Sylvana Simons heeft, hoe krukkig ook geformuleerd, dan ben je hier volstrekt op de verkeerde plek.

  Denk hier maar eens goed over na.

  hangmat
  hangmat
  Gast
  Antwoord aan  Monade
  29/12/2016 - 23:09 23:09

  Goed gesproken

  MadDieu, drukt zijn snor
  29/12/2016 - 10:44 10:44

  Even zonder gekheid.
  Sylvana heeft een behoorlijk trauma verbonden aan haar huidskleur. Het is niet gezegd dat ze dat trauma pas opgelopen heeft in Nederland, maar haar frustraties worden hier wel uitvergroot.

  In de tijd dat Sylvana VJ was bij MTV zette ik daags de TV aan, omdat het geluid van deze beter was dan het geluid van mijn radio(tje).
  Sylvana was een mooie meid en het was duidelijk dat ze om die reden mocht presenteren en niet om haar kennis van muziek of zoiets.
  Haar huidskleur/raciale kenmerken heb ik nooit opgemerkt, totdat ze zelf in een hokje kroop en haar omgeving begon uit te maken voor wit.

  Mocht Sylvana kleurrijke mensen zoeken, de meeste blonde Hollanders voldoen:
  – roze geboren;
  – rood van schaamte;
  – blauw van de kou;
  – wit van schrik;
  – bruin van de zon;
  – geel van ellende;
  – zwarte wallen van slaap;
  – lijkbleek ten einde.
  Om over het kleurverloop van een kwetsuur maar niet te spreken.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  29/12/2016 - 13:27 13:27

  Overigens is dit interview de moeite waard om te luisteren:
  http://www.nporadio1.nl/de-dagwacht/onderwerpen/388689-sylvana-simons
  Kusjes van Nance.

  Ryan Private
  Ryan Private
  Gast
  30/12/2016 - 15:39 15:39

  Als er één persoon is waar ik dit jaar zo onwijs moe van ben geworden, is het wel Sylvana Simons. Verschrikkelijk!

  AlHarryBar
  31/12/2016 - 13:14 13:14

  Maar ze was toch echt een lekker wijf, en Sylvana’s Soul en Radio 6 : de Zwarte lijst” was ook top, wanneer /waar ging het mis?
  Eh, …doh, de Zwarte lijst Wtf, toen kon het nog wel, Syl???

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  01/01/2017 - 12:16 12:16

  “Eens meer mensen benadrukken hun anderszijn om aan te geven dat we allemaal gelijk zijn.”
  Dat was Freek zo’n 40 jaar geleden. Verrassend weinig veranderd sindsdien.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN