More

  RECENTE POSTS

  Surinaams OM eist 20 jaar cel voor Bouterse

  De openbare aanklager in Suriname heeft 20 jaar cel geëist tegen Desi Bouterse. President Bouterse stond terecht wegens de zogenaamde Decembermoorden. Dit is de term die gebruikt wordt voor het martelen en ombrengen van 15 tegenstanders van het militaire regime van Bouterse in 1982. Hij wordt daarbij gezien als medepleger.

  Deze gebeurtenis heeft veel impact gehad op Surinamers, zowel in Suriname zelf als in Nederland. Als reactie op deze Decembermoorden heeft de Nederlandse regering de ontwikkelingshulp aan het land bevroren. Er was tegen de militairen die deel uitmaakten van het vuurpeloton gezegd dat het de executie van personen betrof die een coup tegen het militaire regime hadden beraamd.

  Verklaring

  Het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten (NJCM), bracht op 14 (hoeveel?) februari 1983 het Decembermoordenrapport uit. Dit is een samenvatting van wat getuigen hebben gezien op de lichamen van de slachtoffers. Het gaat om getuigen die vlak na de Decembermoorden in het mortuarium van het Academisch Ziekenhuis zijn geweest. De doden zouden er zwaar gehavend uit hebben gezien, waardoor duidelijk is dat ze gemarteld en mishandeld zijn voordat ze werden doorgeschoten. Ook waren de schotwonden bij de slachtoffers aan de voorkant van het lichaam zichtbaar. Dit haalt de verklaring van Bouterse dat het vluchtende coupplegers betrof onderuit. Bouterse is jarenlang bezig geweest om de strafzaak, die in 2007 startte, tegen te houden, maar zonder succes.

   

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  28/06/2017 - 16:58 16:58

  Noodtoestand in 3…2…1….

  Mike de M
  Mike de M
  Lid
  28/06/2017 - 22:30 22:30

  Schrijf dan gewoon niks. Dit kan ik ook op Nu.nl lezen.

  Bobbie rotkop
  Bobbie rotkop
  Lid
  Antwoord aan  Mike de M
  29/06/2017 - 07:45 07:45

  Reageer dan niet, dit kan ik ook op nu.nl lezen.
  Oh nee, op nu.nl is de mogelijk om te reageren uitgezet, omdat de bezoekers net iets té racistisch werden.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN