More

  RECENTE POSTS

  Streetfood met een Michelinster? Het kan in Singapore

  Ja, je leest het goed, streetfood met een Michelinster bestaat en wel in Singapore. En dan heb ik het niet over één of andere hippe designtoko die hipstereten serveert.

  Integendeel zelfs. We hebben het over het eetkraampje van Chan Hon Meng in Chinatown, Singapore. Chan Hon Meng maakt al 35 jaar Hong Kong-stijl kip met sojasaus in noodles. En dat doet hij blijkbaar bijzonder goed, want op een zekere dag kreeg hij een uitnodiging van Michelin om het gala bij te wonen waar de nieuwe Michelingids van Singapore zou worden gepresenteerd.

  Wut What?

  chanhonmeng2Nadat hij zelf met de makers van de het rode boekje contact had opgenomen om te vragen of de uitnodiging wel echt was (wat bevestigend werd beantwoord), trok hij zijn beste buis aan, om vervolgens het gala bij te wonen. De rest is geschiedenis. Niet iedereen is het overigens eens met de toegekende sterrenkwaliteit van het eten van Chan Hon Meng. Volgens sommige “kenners” kan je op andere plekken veel beter Hong Kong-stijl kip met sojasaus in noodles eten.

  Walhalla

  chanhonmeng1Het stalletje van Chan Hon Meng is overigens niet het enige stalletje dat een ster heeft gekregen van de Franse bandenproducent, maar Singapore staat dan ook bekend vanwege het briljant lekkere eten dat je er kunt scoren. Erg veel zal er voor Chan Hon Meng overigens niet veranderen, er stond namelijk altijd al een enorme rij voor zijn stalletje, want in Singapore wist men sinds jaar en dag al dat de kwaliteit van zijn eten briljant was. Daar hebben ze de de tips van een Franse bandenproducent niet voor nodig. Check hieronder het michelinsterrenavontuur van deze bescheiden hawker-kok.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN