More

  RECENTE POSTS

  So you think you can voedselfotografie

  Retecool en BBQ’s, die gaan net zo goed samen als Trump en complete meltdowns. Vervolgens is het belangrijk dat de BBQ ook op juiste wijze verslagen wordt. Immers, wanneer een BBQ wordt gehouden maar er zijn geen foto’s van, was er dan wel een BBQ?

  U mag het Schrödinger’s BBQ noemen, maar wat, naast het vastleggen, nog veel belangrijker is, is het smáákvol vastleggen van het resultaat. Het vak van voedselfotograaf derhalve.

  Longhaas, sous vide gegaard, vervolgens dichtgeschroeid

  Net als met porno, is ook bij BBQ’en het maar lomp in het gezicht rausen van bulten vlees niet automatisch een garantie voor een goed resultaat. Dus worden verschillende hoeken geprobeerd, en vooral veel foto’s geschoten zodat er altijd wel een paar toffe bruikbare bijzitten.

  Terwijl u wacht op de start van de GP in Oostenrijk (14:00 Nederlandse tijd), hebben we hier een onderhoudend filmpje dat uitlegt hoe professionals (voedselfotografen) ervoor zorgen dat reclame voor eten er ook smaakvol uitziet en niet als bij elkaar geramde drek.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  8 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  8 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ketsman
  09/07/2017 - 16:38 16:38

  Ik help mensen in Afrika met hun voedselfotografie.
  http://i.imgur.com/xo26nDw.jpg

  Ketsman
  Antwoord aan  Ketsman
  09/07/2017 - 16:45 16:45

  Oh. Fuck Schrödinger, ik was niet snel genoeg.

  wouzer51
  wouzer51
  Gast
  09/07/2017 - 21:06 21:06

  “sous vide gegaard”
  Echt? Dat is de Amsterdamse methode. Wat Ketsman hieronder doet is nog vele malen beter.

  teringbibber
  Lid
  09/07/2017 - 22:02 22:02

  Waar blijft die OMGWTFBBQ nou? Kunnen we tenminste weer eens met z’n alle-drieëntwintigen gewoon IRL met elkaar praten? Of doen we nu ineens alsof de vorige geen succes was?

  Ketsman
  Antwoord aan  teringbibber
  09/07/2017 - 22:15 22:15

  Dat is toevallig. Ik vroeg me net af, waar is die gozer met die ziekelijke obsessie voor mij? En daar is die gozer met die ziekelijke obsessie voor mij.

  Valentijn, mede namens de gehele Nederlandse bevolking
  10/07/2017 - 12:34 12:34

  Leuk filmpje, maar eh, die hete lampen op de fotoset, is dat nog steeds zo? Iemand met foto-ervaring onder de reaguurders? Moet je voor leuke foto’s nog steeds een halogeen-gestookte studio hebben? Ik meende dat er ondertussen echt wel genoeg kleuridentieke LEDs te verkrijgen waren?

  Monade
  Antwoord aan  Valentijn, mede namens de gehele Nederlandse bevolking
  10/07/2017 - 14:14 14:14

  Ik ben gelukkig maar amateur, maar ik heb kennissen in de commerciële fotografie (met eigen studio’s e.d.). Zij upgraden (voorlopig) niet naar LED want:

  a) LEDs lijken voor het menselijk oog kleurecht, maar hebben nog steeds geen continu kleurenspectrum. Dat merk je als je ze in combinaties met andere lichtbronnen (bv buitenlicht) gebruikt. Ook zijn er materialen die een andere kleur reflecteren met LED-licht dan je verwacht.

  b) LED-lampen zijn goed als constante lichtbronnen (denk diffuus achtergrondlicht & spots), maar zijn (nog) niet in staat om hoge lichtopbrengst te leveren (denk flitsers & strobes).

  Dus als je LED-licht wilt gebruiken, zul je je manier van werken moeten aanpassen, en nieuwe apparatuur moeten aanschaffen die strobes niet geheel kunnen vervangen. Dit kost dus tijd en geld, terwijl commerciële fotografie toch al geen vetpot is.

  LEDs zullen misschien in de toekomst worden verbeterd, maar daar kun je nu niets mee.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN