More

  RECENTE POSTS

  Slammed Volkswagen K70

  De Volkswagen K70 is een vrij onbekend model hier in Nederland. Het ding is dan ook eigenlijk door NSU ontworpen. Maar vlak voor de introductie op de Autosalon van Genève werd NSU door Audi overgenomen.

  Audi besloot om het model niet te gebruiken, waarop Volkswagen het ding onder haar eigen naam op de markt heeft gezet. Een erg groot succes was de K70 overigens niet, want vanaf het moment dat een paar jaar later Audi de Audi 100 presenteerde, was het opkopen en afsluiten voor de K70.

  In het totaal zijn er toch nog 200.000 K70’s gebouwd, maar zoals het met veel auto’s uit de jaren 70 is gegaan, zijn er ook niet al te veel K70’s overgebleven. Sterker nog, er zijn er wereldwijd waarschijnlijk nog maar 250. En één van die 250 auto’s is van de Rus Evgeniy, uit het immer pittoreske Omsk,  die de K70 vier jaar geleden in relatief goede conditie (voor Russische begrippen) heeft aangeschaft.

  Vervolgens is Evgeniy helemaal los gegaan op de K70 en heeft er een intens brute restomod van gemaakt, inclusief een behoorlijke geslaagde air ride modificatie. De restauratie is overigens nogal een uitdagend proces geweest, want er zijn slechts 6 K70’s in Rusland. Het volledige verhaal van deze K70 kun je op Speedhunters lezen, inclusief een gigantische lading foto’s van Vladimir Ljadov.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Chubbychaser
  04/11/2019 - 22:21 22:21

  Wij hadden vroeger een gele. Veel beter dan de Audi want voorwielaangedreven. En een ketting in plaats van een distributieriem, jaja toen al. Jammer van die gekke lage wielen, hij had juist origineel een hele goede wegligging met lange veerpoten. En de LS had bumpers met rubbers, dit waren de bumpers van de L.

  prof.Dr.A.P.E.Pakkie
  prof.Dr.A.P.E.Pakkie
  Gast
  Antwoord aan  Chubbychaser
  05/11/2019 - 10:05 10:05

  De professor kan het mis hebben, maar de Audi’s uit die tijd hadden ook voorwielaandrijving. VW had alleen achterwielaandrijving.

  Buffelkut
  Buffelkut
  Gast
  05/11/2019 - 12:09 12:09

  Nee, d’is niks.
  Love it.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN