More

  RECENTE POSTS

  Saildrone: extrahandig voor meerdere doeleinden

  Het door landzeilrecordhouder Richard Jenkins opgerichte bedrijf Saildrone heeft een investering van 14 (!) miljoen dollar ontvangen.

  Met dit bedrag hoopt Jenkins zijn Saildrones verder te ontwikkelen, zodat ze ingezet kunnen worden voor onderzoek naar bijvoorbeeld de invloed van klimaatverandering op onze oceanen, visstanden en andere oceanografische zaken. Deze saildrones zijn onbemande zeilbootjes die volledig zelfstandig de wereld over kunnen zeilen.

  Daarnaast wil hij de saildrones ook gaan vercommercialiseren. En terecht, want het verhuren van de saildrones voor enkel onderzoek zal voor weinig winst zorgen. Meedenken met hoe deze saildrones nog meer ingezet kunnen worden? Dt kan, op de site van Saildrone kun je namelijk je creativiteit los laten gaan door zelf een datamissie voor de saildrone te bedenken. De beste missie wordt beloond met dronedata ter waarde van $1.000.000,-

  Ergens denken wij dat het uitstippelen van de best mogelijke en zo goed als niet te ontdekken overzeese smokkelroute voor drugs, die met Fiberfix aan de onderkant van zo’n saildrone is bevestigd, niet in aanmerking komt voor het winnen van zo’n missie. Maar hey! Niet geschoten is altijd mis!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  06/09/2016 - 12:12 12:12

  Ik had wat meer solar panels verwacht en een prop/generator om ook bij langere tijd slecht weer voor energie te kunnen zorgen en bij windstilte voortgang te houden.
  Maar verder een superconcept natuurlijk. Radar en AIS houden hem op afstand van andere scheepvaart en bunkeren hoeft niet. Waarschijnlijk wel jaarlijks uit het water voor antifouling maar daarvoor kun je hem zelf naar een servicepunt laten varen.
  Een nadeel…. er zijn best wel veel plekken in de wereld waar het ding direct gejat gaat worden voor de onderdelen. Maar om er nou afweergeschut op te plaatsen is ook zo wat…

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  07/09/2016 - 08:16 08:16

  Eeeeeen Ploppo heeft een militaire toepassing gevonden. Het was zo’n mooi speelgoed.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Weirdoinventor
  07/09/2016 - 10:51 10:51

  Prima plan
  *belt Darpa*

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN