More

  RECENTE POSTS

  RTL roetveegt Piet, Tokkies zeggen abo GTST op

  Hoera! Sinds februari was het even wat rustig rond de al dan niet zwarte Pieten, de olijke sidekicks van Sinterklaas, maar nu stookt RTL het zwartblakerende vuurtje weer op op 24 oktober, door te melden dat de Pieten daar niet meer zwart zijn, maar slechts roetvegen zullen hebben.

  Tokkies

  Uiteraard veroorzaakte één en ander een Twitterstorm (Zwarte Piet was zelfs even wereldwijd trending) en besloten hele roedels Tokkies nu hun abonnement op RTL, Goede Tijden Slechte Tijden en Ik Hou Van Holland op te zeggen. Sowieso was dat laatste programma al besmet natuurlijk, want daar heeft zowel een neger als een Marokkaan ingezeten. En als die geen ‘Piet’ zijn, hebben ze niks te maken in ons mooie Nederland. Of zo. Wij weten niet precies hoe Tokkies denken en kijken niet naar deze programma’s.

  We vragen ons zelfs af óf deze mensen wel denken.
  We vragen ons zelfs af óf deze mensen wel denken.

  Kinderen

  Hoe kinderen denken weten we op de Retecool-redactie echter wel. Sommigen van ons hebben kinderen, sommigen hebben er een paar in de kelder. Uw redacteur van dienst heeft een dochter van zes jaar oud. Is van hem, mag hij houden. Deze betreffende dochter interesseert het hoegenaamd geen ene fuck welke kleur Piet heeft. Of Sint, for that matter. Hoewel we meestal gewoon een blauwe Sint meemaken, want ook u zou niet een horde kinderen willen vermaken zonder een rivier aan vodka of een hele Aldi aan Schultenbrau gedronken te hebben. Geef maar toe.

  Ontkennen is zinloos.
  Ontkennen is zinloos.

  Boycot

  Intussen is de hashtag #BoycotRTL immens populair. Want zoals Albert Schilder, de willekeurige Volendammer die wij even belden, al tegen ons schreeuwde: “ALS PIET GODVERDOMME NIET ZWART IS, WAAR DOEN WE HET DAN NOG VOOR?!”

  Nadat we Albert uitlegden dat vlak na de islamitische indoctrinatie om half acht, bij RTL gewoon het roomblanke GTST-geneuzel begint, schoot hij pas echt uit zijn slof. “DAAR ZIE IK TOCH OOK AL JAREN NEGERS?! MET JE ROOMBLANK?! DIE KOMEN TOCH GODVERDOMME OOK NIET UIT EEN SCHOORSTEEN??”

  Afbeelding niet gerelateerd maar wel verontrustend.
  Afbeelding niet gerelateerd maar wel verontrustend.

  Kleur

  Een rondvraag bij de kinderen in de kelder van Meneer de Greef, Flepz0r, Frisco en ome Mc, leerde ook dat niet alleen de dochter van ondergetekende het minder dan een fuck boeit welke kleur de olijkerd heeft die zakken vol snoep heeft die ze zelfs mag aanpakken, maar dat ook de kleur van de sint, de zak, dat stomme paard (schimmel? Ha, racist!) in het spectrum van ‘boeien’ ergens ver voorbij de interesse in theoretische natuurkunde ligt bij kinderen van een jaar of zes.

  Racistisch kutpaard.
  Racistisch kutpaard.

  Schreeuwen

  Prima dus, dat Piet (of Sint, of de goddamn paashaas) niet meer per definitie pikzwart is. Dat Piet kennelijk elke kleur mag hebben BEHALVE zwart lijkt ons dan wel weer enigszins racistisch, maar daar gaan mensen vast over enkele jaren weer over mekkeren. Wat dan ook weer leuk is.

  Foto: impressie van de Retecool-redactie als over een paar jaar mensen mekkeren dat het racisme is dat Piet NIET zwart mag zijn.
  Foto: impressie van de Retecool-redactie als over een paar jaar mensen mekkeren dat het racisme is dat Piet NIET zwart mag zijn.

  Wat echter dus al jaren hèt probleem is in de hele discussie rond zwarte Piet, is de mensen die vanwege hun eigen gelijk tegen kleine kinderen staan te schreeuwen. Het pro-pikzwartkamp tettert fijne dingen als ‘kankerhomo‘ met hun eigen kind op hun schouders, het anti-kamp roept tegen kleintjes van een jaar of vier tot zes dat ze hun witte puntmuts moeten gaan strijken.

  Blauw, puntmuts, tattoo.... Hmz, we zien verbanden met andere puntmutsjes.
  Blauw, puntmuts, tattoo…. Hmz, we zien verbanden met andere puntmutsjes.

  Roetveeg

  Voor volwassenen die het ook geen ene tyfus uitmaakt welke kleur Piet heeft (als ze maar zo snel mogelijk weer naar huis mogen omdat 3000 kids om je heen de hel is) is die roetveeg prima. Pikzwart, geel, blauw, groen of paars trouwens ook. Wat? Smeer lekker je muil vol ansjovis, geef de koters snoep, doe een kunstje en flikker alsjeblieft weer op. Het is niet dat JIJ die veel te dure Eevee moet kopen, Sint of Piet. Dat moeten papa en mama doen (of, nou ja, de opzichter van de kelder).

  Nu! Slechts 140 eypo per inch!
  Nu! Slechts 140 eypo per inch!

  Abonnement

  Ons lijkt het vooralsnog dus het beste als de tokkies hun abonnement op RTL opzeggen en de pigmenteel bevoordeelden hun abo op de NPO weg doen. Dit kan niet. Goed gezien. Gelukkig kun je altijd nog kiezen naar welk kanaal je kijkt. Of gewoon die hele treurbuis niet aan zetten.

  Beste intocht OOIT!
  Beste intocht OOIT!

  Vanuit de Retecoolbunker alvast een fijne Sinterklaas gewenst, op deze 24e oktober.

   

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  10 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  10 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  24/10/2016 - 15:47 15:47

  “abonnement op RTL, Goede Tijden Slechte Tijden en Ik Hou Van Holland op te zeggen.”
  Wat kosten die abbo’s allemaal wel niet?

  AnarFastRasWistIets
  AnarFastRasWistIets
  Gast
  Antwoord aan  Bismarck
  24/10/2016 - 16:13 16:13

  Genoeg om een betaalde demonstrant Piet een jaar van bijstand te voorzien.
  waar heeft geheel NL. het nou eigenlijk nog over joh?
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Zwart_(kleur)
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Wit

  Ketsman
  24/10/2016 - 16:32 16:32

  [imgcomment image[/img]

  jemoeder
  jemoeder
  Gast
  Antwoord aan  Ketsman
  24/10/2016 - 22:01 22:01

  Pieten!! ik wil de raven weer terug! en snel!!

  WEG met de piet!

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Huginn_en_Muninn

  Weirdoinventor
  Lid
  25/10/2016 - 09:24 09:24

  Mooi. Is me al jaren een doorn in het oog, dat ze daar met vriendelijke negers die cadeautjes uitdelen lopen te pronken. Dat hoort niet in Nederland. Onze cultuur staat uitsluitend blanke helden toe, en wie het daar niet mee eens is rot maar op naar Afrika, of naar multiculti droomstaten als Iran waar dergelijke “tradities” op de VN lijst van immaterieel erfgoed worden gezet.

  Oprotten met je negers.

  Bobbie rotkop
  Bobbie rotkop
  Lid
  25/10/2016 - 12:34 12:34

  Maar we begrijpen allemaal toch wel wat hier achter zit, toch? Al een jaar of 15 lees ik regelmatig dingen over dat “de Nederlandse cultuur kapot gemaakt wordt”, of “de Nederlandse cultuur verdwijnt steeds meer” en hoewel dat natuurlijk redelijk kolderiek is, mag je de kracht van de emotie die daar achter zit niet onderschatten. Waar volledig voorbij aan wordt gegaan in deze discussie, is waar het resultaat naartoe gaat, want de tegenstellingen in Nederland nemen alleen maar toe. Je ziet nu opeens mensen die normaal gesproken heel gematigd zijn opeens zij aan zij staan met stormfront idioten en beide partijen vinden dat prima. Deze zaak is het probleem met racisme alleen maar erger aan het maken en dat is best triest.
  En wat ik persoonlijk vooral heel triest vind, is dat we er wederom samen niet uit lijken te komen, Waar is mijn tolerante samenleving gebleven?

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  25/10/2016 - 20:34 20:34

  Even over die theorie van roetvegen he. Nog maar afgezien van de gezondheidsrisico’s van die vegen, maar over de gedachte er achter, dat dit van schoorsteenvegen komt.
  Allereerst werd in de jaren 1960 voor het laatst met kolen gestookt, waar je dus vreselijk neger zwart donker van scheen te krijgen. Als, ik zeg als, er al tegenwoordig nog geveegd wordt in schoorstenen dan gebeurt dat met beschermende kleding door Polen of louche Britten die dan verdacht blank weer van het dak komen. Niks met krulkraag, pofbroek en ruches.
  RTL, letten jullie wel even op? Jullie proberen de kindertjes dus een sprookje voor te houden, kindertjes gaan dit doorkrijgen.

  Valentijn, mede namens de gehele Nederlandse bevolking
  Antwoord aan  Roel Zwaar
  26/10/2016 - 13:23 13:23

  Volstrekt met Roel eens! Weg met de Centrale Verwarming, jullie verpesten onze tradities!1!! Terug naar de kolenkachel!! (CV-ketels terugzenden naar eigen land).

  Fierce Gentleman
  25/10/2016 - 22:38 22:38

  Jongens, is er al nagedacht wat er gebeurt als er straks ‘n negerkindje ‘n dagje Roetpietje wil zijn? Bijvoorbeeld op school voor de leuk, of tijdens de intocht omdat zijn (of haar) overbuurjongetje dat ook doet. Welke krachten gaat dat wel niet opleveren? Ik ben zo bang dat er door inversie krachten ontstaan die we helemaal niet kunnen beheersen. Toen ik jong was, was ik bang voor Zwarte Piet. Nu ik bejaard ben, ben ik bang voor NegerRoetPietje.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Fierce Gentleman
  26/10/2016 - 15:29 15:29

  Als straks een neger Piet wil spelen dan zal hij/zij zich eerst helemaal wit moeten schminken en daarna met een doek een paar veegjes wit weghalen.
  Bovendien zal neger in kwestie uitsluitend ABN met een Gooise R mogen spreken; een licht negeraccent kan door bepaalde groepen als kwetsend ervaren worden. Oppassen dus.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN