More

  RECENTE POSTS

  Rotterdamse Milieuzone braakt eerste vervuilende boetes uit

  Eind maart kon je al lezen op je Retecool dat Rotterdam een milieuzone ingesteld heeft. Zegmaar zo ongeveer alles boven de Maas is VERBOTEN voor benzine- en LPG-auto’s ouder dan 1992 en dieselvoertuigen van voor 2001. Want dat is zo enorm veel beter voor het milieu. Ofzo. Het zou vermeend namelijk de luchtkwaliteit 0,14% verbeteren.

  De Gemeente had geroepen dat ze niet direct bunkerhard gingen bekeuren vanaf 1 mei (de dag waarop de zone officieel inging) maar dat ze mensen die meerdere keren de fout ingingen maar 1 x zouden bekeuren. Fideel natuurlijk.

  Inmiddels heeft het de gemeente behaagd om de eerste burger een vieze bekeuring op z’n kokosmat te laten bezorgen. Gelukkig hebben de “vrienden van Retecool” bij Boetecontrole.nl al aangeboden om alle milieuzoneboetes aan te gaan vechten. Nu heeft Retecool Juridisch zelf ook al onderzoek gedaan en gaat zij de stichting bijstaan in de strijd tegen de milieuzone, want vrijwel alle bezwaren tegen de zone zijn vorige maand afgeschoten door de gemeente ondanks een vernietigend negatief advies van de bezwaarschriftencommissie.

  En dan, op de dag dat de eerste boete op de mat ploft, vaart het grootste cruiseschip ter wereld de haven van Rotterdam binnen. Één zo’n schip braakt volgens  The Guardian net zoveel CO2 uit als 84.000 auto’s, net zoveel stikstofoxide als ruim 400.000 auto’s, zoveel fijnstof als ruim 1 miljoen auto’s en zoveel zwaveldioxide als 376 miljoen auto’s op volle zee. En dat ligt dus op de rand van de milieuzone. Nu draait die natuurlijk niet op volle toeren, maar stoot per dag nog steeds evenveel uit als 688 stationair draaiende vrachtwagens. En dit jaar komen er 80 schepen binnen tegen vorig jaar 60. Maar die milieuzone dus, die moet, want gezondere lucht!

  Meer informatie over de Stichting Rotterdamse Klassiekers? Dat kan via de pagina van stichting Rotterdamse Klassiekers. Foto’s van de vorige evenementen in de Rotterdamse binnenstad kun je hier vinden en via de facebookpagina van de stichting wordt je op de hoogte gehouden van het laatste nieuws.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN