Zojuist is bekend gemaakt dat Rob Jetten de nieuwe Nuance Koning is geworden bij D66.

Hij volgt Alexander Pechtold op, die afgelopen weekend zijn functie als fractievoorzitter van D66 heeft neergelegd. Nu is het tijd voor Rob om hem van jetje te geven… Badum tssss.

Rob Jetten werd in 1987 in Veghel geboren en heeft in Nijmegen bestuurskunde aan de Radboud Universiteit gestudeerd. Sinds 2017 zit Jetten in de Tweede Kamer en is namens zijn fractie woordvoerder klimaat, energie en gas, spoor, democratische vernieuwing en Economische Zaken. Daarnaast is Rob Jetten de indiener van de initiatiefwet deconstitutionalisering benoeming Commissaris van de Koning en burgemeester. Met deze wet wordt uit de Grondwet gehaald dat de Koning de Commissaris van de Koning en de burgemeester benoemt.

Rob Jetten is nu dus fractievoorzitter van D66, maar dat betekent niet dat hij ook gelijk partijleider bij deze partij is. Later in het jaar wordt de nieuwe partijleider gekozen en die hoeft niet per definitie ook in de Tweede Kamer te zitten.

10

Reaguur dan!

Gewoon even inloggen om te reaguren
avatar
Plaatjes
 
 
 
Audio en Video bestanden
 
 
 
5 Reacties
5 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Zoute snorblaMonadeWeirdoinventorMadDieu Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Jack Random
Eindbaas!
Jack Random

Hmm, je mag mensen niet op hun uiterlijk veroordelen, maar deze jongeman lijkt op een korpsbal die net van het JOVD-congres afkomstig is. Past dus uitstekend bij D66!

Prof.Dr.A.P.E.Pakkie
Prof.Dr.A.P.E.Pakkie

En wat zal deze gladjanus al uit hebben gespookt ? Er zullen binnenkort wel sappige onthullingen boven water komen. Dat wordt smullen !

Bla
Bla

Zou ie ook een eikeltjespyama hebben?

MadDieu
Eindbaas!
MadDieu
Weirdoinventor

Ik ruik het FFV onderwerp van deze week al denk ik.

Monade
Eindbaas!
Monade
Eindbaas!
Weirdoinventor

Valt mij ook tegen. Maar we krijgen nog wel een tweede kans wanneer de echte nieuwe leider gekozen wordt, dan doen alle ministers enzo ook weer mee.

Monade
Eindbaas!

Idd. Robot Jetten is een tussenpechtold. Zegt veel over hem dat hij z’n prille politieke carrière laat kortwieken door te vroeg fractievoorzitter te willen worden.

Zoute snor
Actief baasje
Zoute snor