More

  RECENTE POSTS

  Je rijbewijs op je smartphone! Want waarom niet?

  Overheid en ICT. Zoals u als trouwe Retecoollezer weet is dat de beste combinatie ooit en gaat daar nooit iets mee mis. Dus zijn we nu in een jubelstaat! Want het RDW is eraan aan het werk om uw rijbewijs te vervangen door iets op uw mobiele telefoon.

  Jazeker, al in 2020 moet het zo zijn dat je smartphone – zo’n ding wat dus niet eens iedereen heeft – als rijbewijs geldig is. En niet alleen in Nederland!

  Er komen heel wat zaken bij kijken. De kaart moet goed uitgelezen kunnen worden, zowel in binnen- als buitenland. In Nederland dient de kaart ook als identiteitsbewijs dus moeten we ook overleggen met handhaving wat hiervoor nodig is.

  Dat gaat natuurlijk HE-LE-MAAL goedkomen! Het RDW heeft gelukkig dan ook nog geen idee wat ze aan het doen zijn: het is nog niet eens bekend of het een eigen app wordt of dat je voortaan je rijbewijs in – bijvoorbeeld – de iPhone ‘Wallet’ app bij je gaat dragen. Kijk, dat noemen we nou nog eens lange termijnplanning. Gelukkig duurde het niet ruim 6 jaar om een systeem te bouwen dat onbeveiligde berichtjes naar alle telefoons in Nederland moet sturen. Oh. Wacht.

  U ziet, wij hebben er alvast veel vertrouwen in dat een systeem wat veel en veel ingewikkelder en beter beveiligd moet zijn binnen nu en vier jaar helemaal goed gaat komen!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  03/10/2016 - 20:34 20:34

  Als ik toe mag voegen:
  Ik heb al een ID op zak. Met de gekoppelde databases (want Trrrsten!) kan men zo zien of ik een geldig rijbewijs heb of den nietes. Overbodig actie dus van het RDW. Next!

  Bismarck
  03/10/2016 - 23:09 23:09

  Oh en voor de studenten onder ons: Met een rijbewijs op je mobiel krijg je dus geen toegang tot je tentamens. Ten eerste want dat staat letterlijk zo in de regels en ten tweede omdat je mobiel op je persoon (of in dezelfde ruimte en niet uit) wordt gezien als fraude.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  05/10/2016 - 10:42 10:42

  Aangepraat door mensen die er flink aan kunnen verdienen
  om vervolgens in gang gezet te worden door mensen die er geen bal van snappen.
  Ziedaar de succesformule voor menig overheids ICT initiatief.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN