More

  RECENTE POSTS

  De Retecoolste auto op aarde is een Bentley Packard V12

  Zoals jullie ongetwijfeld weten hebben wij hier op de redactie een zwak voor brandstofverslindende voertuigen (hoewel onder/bovengetekende zich met een rijdende accu verplaatst). Maar de Bentley Packard “Mavis” is met afstand de Retecoolste auto op aarde.

  En niet alleen omdat hij nummer 14 op zijn flanken heeft staan, maar vooral omdat de Bentley door een 42 liter (!) V12 motor uit een vooroorlogse torpedojager wordt aangedreven. Ondanks dit motorblok dus uit een boot komt (hoewel, versies er van zijn ook gebruikt in vliegtuigen), klinkt de Bentley Packard als een spitfire die laag over komt vliegen.

  Fire!

  De naam spitfire was sowieso toepasselijker geweest voor de Bentley Packard V12, want naast een gruwelijk dik geluid maken, spuugt de auto ook nog eens vuur op een manier waarop zelfs de draken van Daenerys Targaryen jaloers op zouden zijn.

  Groot, groter grootst!

  Is dat bruut, of is dat bruut? Het blok heeft dus, zoals al eerder gezegd, 12 cilinders van 3,5 liter per cilinder, 48 kleppen (vier per cilinder) en 24 uitlaten (één per uitlaatklep). Daarmee genereert deze versie van het blok een kleine 1500pk. Dat is net zo veel als de honderd miljoen miljard euro kostende Bugatti  Chiron. Vergeet niet dat dit blok al is ontwikkeld in 1924. Bijna 100 jaar geleden. Check hier nog meer details van dit gruwelijk dikke motorblok.

  Nier kopen?

  Helaas krijg je dit apparaat niet goedgekeurd voor de Nederlandse weg, want anders had ik er met plezier een nier voor afgestaan.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  23/08/2017 - 17:38 17:38

  Slim om alleen aan de andere kant strobalen neer te zetten, anders had de boel direct in de fik gevlogen.
  Hoewel dat niet zo erg is, want zoals je hierrr
  https://www.youtube.com/watch?v=oZ0u9iRTWyI
  op 3:00 kunt zien is deze Bentley Packard met blusinstallatie uitgerust.

  Hoe die 1500 pk in hemelsnaam op de de weg overgebracht kunnen worden is me niet helemaal duidelijk, maar het gaat uiteraard meer om de beleving dan de prestaties.

  Daarover gesproken…
  Het peugeootje 307CCvan de frau heeft een nieuwe achterdemper nodig. Maar ik wacht nog even, want zoals hij nu klinkt rijdt ie een stuk lekkerder met de kap open.

  horrorneefje
  Lid
  23/08/2017 - 19:45 19:45

  Geen trekhaak voor je eigen pompstation er achter te hangen is dan wel weer een minpuntje.

  Reet Ketelsteen
  Reet Ketelsteen
  Gast
  24/08/2017 - 20:05 20:05

  Het geluid van een Spitfire (zie je de connectie?) komt van de Merlin engine, wat dit dan ook is.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN