More

  RECENTE POSTS

  Retecool’s Zalige Kerst Kneiters 2022: Kerst-stress

  Wat als het niet botert tussen jou en je schoonfamilie? Hoe voorkom je een gespannen kerstdiner dat eindigt in ruzie? We vroegen Retecool’s eigen innerlijke rustcoach Swammi Webbie om tips.

  Waarom levert een bezoek van schoonfamilie sommige mensen stress op?

  “Je schoonfamilie is gewoon raar. Ze komen uit de provincie, wonen aan een onverharde weg zonder elementaire voorzieningen, en hebben bizarre meningen over Reptielen en Elon Musk en denken dat de aarde vierkant is.”

  Wanneer kun je voelen dat het misgaat?

  “Eigenlijk al een paar dagen voor het Kerstdiner, waar je al weken werk in hebt gestoken. Ze bellen dan verontrust op om te informeren of we wel “gewoon eten”, wat plattelands is voor aardappels-vlees-groente. Dingen als macaroni of ppaprika worden al als exotisch buitenlands eten gezien waarvan ze geloven dat je ervan aan de dunne raakt. Jouw zorgvuldig bereide gegratineerde pulled potatoes noemen ze “puree”, en tagliatelle in truffel-roomsaus heet dan “bami”. Van de 14 stuks bestek gebruiken ze de hele avond alleen één vork. We kunnen dus gerust spreken van een culinaire kloof van jewelste.”

  Kun je de schoonfamilie dan beter helemaal niet uitnodigen?

  “Oei, dat is wel een erg aanlokkelijk idee, maar het gevaar is dat jij de zwarte piet krijgt, wat je natuurlijk niet wilt als BLM-sympathisant. Beter drijf je het op voorhand helemaal op de spits zodat zij zelf het initiatief nemen om er vanaf te zien. Kondig bijvoorbeeld aan dat het Kerstdiner CO2-neutraal zal zijn èn veganistisch. En dat de verschillende gerechten een regenboog vormen, als steun aan de LGBTBBQ-gemeenschap. Dat moet meer dan voldoende zijn om ze af te laten haken.”

  De hele Retecool’s Zalige Kerst Kneiters serie van 2014, 2020, 2015, 2016, 2021, 2017, 2022, 2019 èn 2018 zien? Dat kan. We hebben namelijk alle Kerst Kneiters van de afgelopen negen jaar gebundeld en in een oogverblindend vrolijk kerstpapiertje gepakt, en dat cadeautje van ons aan u kunt u hier uitpakken! Hoe hard heerst dat dan!

  5 1 stem
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN