More

  RECENTE POSTS

  Retecool’s Zalige Kerst Kneiters 2019 – Joods-Christelijke Traditionele Glutenvrije Hosties Recept!

  Sommige mensen bakken wel eens een tostie. Daar kunnen ze niks aan doen maar ik zou dat zelf nooit doen. Er bestaat echter een puik en puur Joods-Christelijke amuse met de naam ‘hostie’. Je mag zelf bepalen of je het lekker vindt klinken, maar dat het lekker smaakt, doet natuurlijk veel meer ter zake. Let op: dit betreft de Glutenvrije Hostie, niet de moderne hostie ham-kaas variant.

  Een hostie is eigenlijk een mashup van twee andere heel Nederlandse gerechten: boekweitmeel en water. Mashups zijn leuk, vooral met Mariah Carey!

  Ingrediënten

  • boekweitmeel
  • water

  Voorbereiding

  Ha, er is geen voorbereiding voor deze amuse! Ja: open het pak boekweitmeel en zet de kraan open. Nou, hoe makkelijk kan het zijn. Je kunt met deze amuse ook een geintje uithalen die vooral bij kinderen en dementerende bejaarden wel zal werken. “Wie wil er een amuse? Ik zal even opnoemen wat er allemaal is.” Je wekt nu het idee dat er een enorm scala aan mogelijkheden is, ook al is dat enorm onzin. “Er is boekweitmeel… en water… OF…” Laat nu even een mysterieuze stilte vallen en vervolg dan met de meest triomfantelijke stem die je kunt musteren: “een HOSTIE!!!”

  Rita de Werdt controleert de hosties. De kapotte worden eruit gehaald.
  Juffrouw Hannie sorteert de Hosties op kleur

  Bereiding

  Natuurlijk wil iedereen een hostie, want het is forking lekker en gezellig en het heerst wegens de Kerst en zo. Pak de boekweitmeel en het water en flikker dit in een schaaltje. Of bakje. Of kommetje. Kijk maar. Het is natuurlijk de bedoeling dat er een soort van consistent deegje uitkomt, dus pakweg 2 delen boekweitmeel en 1 deel water. Tering dun uitrollen met de deegroller, en dan kun je er vormpjes uitsteken. Traditioneel is een rondje, maar je kunt ook een vormpje maken, zoals een piemol of een bloemetje. Ook modern is om er een hip ingredient door te mixen, zoals verse gember, rooibosthee , truffel of een dot arsenicum. Of alles tegelijk. Kijk maar.

  Normaal gesproken begint dit met: Verwarm de oven voor op 200 graden. Maar dit echt zó 1984. Ovens van tegenwoordig zijn in mum van tijd heet en het is geen must om diréct nadat je klaar bent met voorbereiden de boel in de oven te moeten schuiven. Goed voor de portemonnee en de CO2.
  Bak de glutenvrije hosties zo’n 14 minuten en klaar is kees!

  De hele Retecool’s Zalige Kerst Kneiters serie van 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 èn 2019 zien? Dat kan. We hebben namelijk alle Kerst Kneiters van de afgelopen zes jaar gebundeld en in een oogverblindend vrolijk kerstpapiertje gepakt, en dat cadeautje van ons aan u kunt u hier uitpakken! Hoe hard heerst dat dan!

  5 1 stem
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  27/12/2019 - 10:58 10:58

  Heel milieuvriendelijk, Webmeister!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN