More

  RECENTE POSTS

  Retecool Boekenhoek: Orana – Verzetsdaden

  Niet alleen uw redactie zet af en toe letters achter elkaar om zo ‘woorden’ te vormen die dan samen ‘zinnen’ vormen en waaruit dan uiteindelijk een verhaal ontstaat. Nope, anderen doen dat ook. Zoals bijvoorbeeld onze eigen reaguurder Benjamin de Rooij, u wellicht beter bekend als Blasfemist. Die dude schreef zelfs een heel boek, Orana – Verzetsdaden. Wij kregen enige tijd geleden een recensie-exemplaar en lazen dat. De review heeft even op zich laten wachten, omdat de redactie heel druk is met referenda en het meermaals per dag op het toilet hartgrondig oneens zijn met een filmpje op Pornhub, maar beter laat dan nooit.

  Orana – Verzetsdaden

  Het verhaal speelt zich af in ons eigen Nederland, dat echter niet als zodanig meer te herkennen is en omgedoopt is tot Orana. Door de opwarming van de aarde zijn de poolkappen gesmolten en in de chaos die daarop volgde is ons land verworden tot een politiestaat waar de fascistische partij de touwtjes stevig in handen heeft. Jaco Wansveld, een gevechtspiloot in opleiding, heeft zo zijn vraagtekens bij de verhalen van het regime. Samen met zijn vriendin Altera sluit hij zich aan bij het verzet en zet zich in om het regime ten val te brengen.

  Jongensboek

  Het boek, duidelijk bedoeld als eerste in een serie, is het debuut van De Rooij. Er zou (bij het recensie-exemplaar in ieder geval) nog wat eindredactie overheen mogen, maar daar zeuren we bij Retecool verder niet over, want onze eindredacteur is al jaren dood. Wat duidelijk blijkt is dat het boek met veel liefde voor het verhaal is geschreven. Het boek leest dan ook weg zoals het bedoeld is: niet als een literair hoogstandje, maar als een spannend jongensboek.

  Met veel vaart wordt beschreven hoe de hoofdpersonen door hun avonturen langzaam veranderen van gehersenspoelde burgers naar ware helden. Tegelijkertijd omschrijft De Rooij op soms indringende wijze de narigheden van het leven in een totalitair regime dat het midden houdt tussen nazi-Duitsland en Noord-Korea.

  Dystopie

  Oog voor detail heeft De Rooij ook. Zo beschrijft hij verschillende keren het futuristische wapentuig dat gebruikt wordt in de door hem beschreven dystopische toekomst, maar zonder in het belachelijke te vervallen en full blown Star Trek te gaan. Het toekomstbeeld dat hij schetst is verre van rooskleurig, toch houdt De Rooij ook oog voor de mooie dingen in het leven van zijn hoofdpersonen en geeft ze een herkenbare menselijkheid mee waardoor je je prima met ze kunt identificeren.

  Gewoon leuk

  Als u qua lezen graag Tolstoj ontleedt, begin dan niet aan Orana. Zoals eerder gezegd, het is geen literair hoogstandje, en zo is het ook niet bedoeld. Wat het wel is, is een leuk geschreven, spannend verhaal met zeker hier en daar wel enige diepgang. Wij lazen het in ieder geval met veel plezier uit en wachten op het vervolg, want het is gewoon een leuk boek, zeker voor de jeugd.

  De schrijver

  Benjamin de Rooij (1983) besloot zijn hobby uit de hand te laten lopen. In het dagelijks leven woont hij in het oosten van ons land met zijn vrouw, 2 dochters, kat, hond en een roedel vissengespuis en doet hij werkdingen met kwaliteit en zo. Orana – Verzetsdaden is zijn eerste boek, uitgebracht door Mijnbestseller.nl, een Publish on Demand uitgever.

  Orana – Verzetsdaden, ISBN 9789462540293 is te verkrijgen via Mijnbestseller.nl, een online boekhandel of via de vleesch en bloed boekenboer bij jou in de buurt. Tevens te krijgen als e-book voor maar 7,50, via – wederom – Mijnbestseller.

  Meer recensies? Check dan hoe veel films Meneer Van Dale kijkt! Ook interviewen we wel eens mensen. Ook een boek geschreven? Bied ons een exemplaar aan via Facebook of Twitter.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Blasfemist
  Blasfemist
  20/02/2016 - 14:21 14:21

  Ha, die ken ik!

  Wtrdk
  Lid
  22/02/2016 - 10:37 10:37

  Zo, epubje aangeschaft, want reteguurder FTW. Hee @blasfemist , toch wel niet goed geld terug hè? 😉

  Blasfemist
  Blasfemist
  Antwoord aan  Wtrdk
  22/02/2016 - 16:01 16:01

  Nee helaas! Schrijverts moeten ook eten he 😉 (of bier drinken… van een epubje kan ik er weer een paar halen bij de Lidl 😛 )

  Blasfemist
  Blasfemist
  22/02/2016 - 16:02 16:02

  Overigens zijn de ePubs van mijnbestseller.nl DRM vrij. Dus.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN