More

  RECENTE POSTS

  Republikeinen heffen benoemingsregels op om Trumpkandidaten erdoor te loodsen

  De Amerikaanse regels die golden voor de benoeming van bewindslieden zijn deels opgeheven om het benoemen van de Secretary of Health en de Secretary of Finance mogelijk te maken.

  Democraten in het commité boycotten de vergaderingen die deze benoeming zouden moeten bekrachtigen, omdat de kandidaten vragen van het Commité weigerden te beantwoorden. De regels stellen dat er minimaal één lid van elke partij aanwezig moet zijn bij stemmingen over de benoeming van bewindslieden.

  Deze regel is opgeheven door de republikeinen om, ondanks de boycott, toch de benoemingen erdoor de kunnen drukken. De democraten hadden vragen over Tom Price, die als congreslid regelgeving zou hebben gebruikt om er zelf rijker van te worden en de verplichte verkooppraktijken van Steve Mnuchin als hypotheekbankier. Beide werden nu benoemd met 14 (hoeveel?!) stemmen tegen 0.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  02/02/2017 - 14:07 14:07

  De democraten hebben een minderheid in senaat en congres. Iedere stemming zullen ze dus verliezen. Dit was een truc om die stemming tegen te houden. Op zich wel terecht dat dit als valsspelen geïnterpreteerd wordt.
  Ook al stelt Trump Poetin aan als minister van defensie, zolang de Republikeinen de gelederen gesloten houden zullen ze het gewoon te slikken hebben.
  Zodra er weer mid-term elections zijn is er een mogelijkheid iets terug te winnen. Het is zaak om van alle senatoren netjes bij te houden in hoeverre ze Trump steunen zodat je dan tenminste een stok hebt om mee te slaan… als er tegen die tijd tenminste nog een vrije pers is om de kiezer te bereiken.

  Bismarck
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  02/02/2017 - 18:15 18:15

  “Ook al stelt Trump Poetin aan als minister van defensie, zolang de Republikeinen de gelederen gesloten houden zullen ze het gewoon te slikken hebben.”
  Dat is wel een heel erg smalle interpretatie. Volgens de wet moeten de betreffende ministers van onbesproken gedrag zijn, vandaar dat die hearings er zijn. Op die hearings mogen beide partijen vervolgens de oren van de kop vragen. Maar nu zijn er dus een paar kandidaat-ministers die geen zin in antwoorden hebben. Daarmee is hun onbesprokenheid niet gegarandeerd. Feitelijk zouden dus niet alleen de Democraten maar ook de Republikeinen de benoeming moeten blokkeren (iig tot alle twijfel door de kandidaten is weggenomen). Dat de Republikeinen om politieke redenen hun taken niet uitvoeren, betekent dan niet dat de democraten dus maar gewoon te slikken hebben.

  In het verleden werden zulke situaties voorkomen (Obama stelde een reeks nogal gematigde Democraten en en zelfs Republikeinen aan om zaken in den minne te schikken), maar nu drijven de Republikeinen het nogal op de spits. Kun je zeggen de meerderheid beslist, maar er worden gewoon spelregels overtreden en bovendien is de balans echt compleet weg.

  Monade
  Antwoord aan  Bismarck
  02/02/2017 - 18:25 18:25

  Eens, en dat gaat de Republikeinen dus op middellange termijn politiek opbreken.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN