More

  RECENTE POSTS

  Religion Is Dragging Us Down And Must Be Eliminated

  En daar zit geen woord Frans bij. Nu is dat al snel met een Engelse titel in een Engels artikel, maar je begrijpt ongetwijfeld wat ik bedoel. Pulizerprijs winnaar en bioloog Edward Osborne Wilson zegt dit in een artikel dat onlangs werd gepubliceerd in de wetenschappelijke uitgave “New Scientist“. En hij legt het ook nog eens haarfijn uit waarom: “…All the ideologies and religions have their own answers for the big questions, but these are usually bound as a dogma to some kind of tribe…Religions in particular feature supernatural elements that other tribes – other faiths – cannot accept … And every tribe, no matter how generous, benign, loving and charitable, nonetheless looks down on all other tribes. What’s dragging us down is religious faith…” Waarop hij stelt dat het voor de mensheid beter is om gewoon alle geloven te verbannen, zonder te stoppen met het stellen van de juiste vragen (is er leven na de dood, waar komen we vandaan, etc…). En daar kunnen wij het hier in de Retecoolbunker alleen maar ontzettend mee eens zijn. Op de vraag of hij dan een atheïst is, antwoordt Wilson briljant: “…I’m a scientist…”. Wat een fijne man!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  fishbowl
  03/02/2015 - 11:56 11:56

  Amen

  wouzer51
  wouzer51
  Gast
  03/02/2015 - 13:30 13:30

  Als overtuigd atheïst kan je je zelf natuurlijk afvragen of je zelf niet tot zo’n “tribe” behoort. Aangezien je de bovennatuurlijke elementen van religies in het algemeen geenszins kunt accepteren. Bovendien zie ik dezelfde soort minachting voor “andere religies” bij fanatieke atheïsten.

  Møhammed Said al Sahaf
  03/02/2015 - 14:38 14:38

  En Isaac Newton was in de eerste plaats een theoloog. Wordt door velen toch als een van de grootste wetenschappers ooit gezien en heeft ons zeker niet achteruit getrokken.
  Net als Darwin overigens, ook een zeer gelovig man.

  zeehond
  03/02/2015 - 17:07 17:07

  @Mohammed. Ik weet niet waar je die kennis over Darwin vandaan hebt. Darwin ging niet naar de kerk, zijn werk had hem te zeer aan het twijfelen gebracht, in tegenstelling tot zijn vrouw die wel erg gelovig was.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  03/02/2015 - 18:19 18:19

  Ik vind raar om een atheïst genoemd te worden, alsof theïsme de norm is.

  wouzer51
  wouzer51
  Gast
  03/02/2015 - 23:25 23:25

  Door wie wordt je atheïst genoemd tox? En ja, theïsme is helaas al aardig wat jaartjes de norm geweest en wereldwijd beschouwd nog steeds. Mensen moeten en zullen nou eenmaal een sluitende verklaring hebben voor zaken die ze niet begrijpen of niet weten. Dat maakt dat de theïst zegt: “God bestaat!” en de atheïst: “God bestaat niet!”. Hoewel beide partijen hun punt niet onweerlegbaar kunnen hardmaken vind ik persoonlijk dat van de atheïst wat plausibeler, maar dat is nog geen absolute waarheid. Daarom prefereer ik de agnostische benadering die simpelweg accepteert dat je sommige dingen nou eenmaal niet weet.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN