More

  RECENTE POSTS

  RC’s 14: Vrijwillige billenknijpmomentjes

  Hier in de redactiebunker vinden we het al spannend als de trein binnen 2 minuten vertrekt en er een rij van 3 man voor het ov-chipkaart-oplaadpunt staan, maar er zijn ook mensen die bewust en vooral vrijwillig net even iets meet thrill opzoeken.

  Mensen die wel iets durven met hun leven. Mensen die niet, zoals wij, af en toe naar buiten gaan in plaats van de hele dag achter een computer jullie favoriete weblog vol zitten te kloppen met dingen waar je wat als mens aan hebt. Dat soort mensen dus. Nou, van dat soort mensen en hun bezigheden hebben wij vanachter onze computer dus een lijstje in elkaar geklopt met diverse manier van dagbesteding waarvan bij ons in ieder geval de plat gezeten kadetjes samentrekken. Hieronder in totaal willekeurige volgorde 14 absolute billenknijpmomentjes.

  Beetje springen op de Trolltunga

  TrolltungaJe kent ze wel, van die lekker gek mensen. Prima, zijn er genoeg van. Iedereen moet vooral doen wat je niet laten kunt. Maar ik zou dat lekker gek in ieder geval niet op het uiterste puntje van de Trolltunga in Noorwegen doen.

  Duiken op de Azoren

  redbullcliffdivingVroeger, toen ondergetekende nog kleine Reet was (Bipsje), had je in het lokale zwembad een duikkuil met een duikplank van 5 meter. Dat was hoog, heel hoog en het duurde dan ook even voor kleine Reet hier vanaf durfde te springen. Deze duikwedstrijd op de Azoren is net even wat andere koek. Tussen de rotsen door van een platform op 30 meter boven zee naar beneden storten? Vandaag maar even niet.

  Kayakken op de Victoria Falls

  Tijdens ons jaarlijkse Ardennen-uitje durven we nog niet eens in de wildwaterhell van Oost-België te stappen, laat staan met je plastic bootje van de Victoria Falls te storten. Gisteren niet, vandaag niet, nooit niet.

  Mountianbiken op de Cliffs of Moher

  mountainbikingcliffsofmoherTuurlijk, de Cliffs of Moher in Ierland zijn oogverblindend mooi. MAAR! WAAROM! ZOU! JE! DAAR! GAAN! MOUNTAINBIKEN? Echt serieus geen flauw idee. Er hoeft maar één los steentje of wat rul zand te liggen en slipperdieslip, je ligt 120 meter lager in ieder geval niet meer je zonden te overdenken, want dat avontuur ga je gegarandeerd niet navertellen.

  Vertikaal Kamperen

  campingyosemiteKamperen dodelijk saai en vooral bedoeld voor uitgebluste babyboomers die al 114 jaar naar dezelfde camping gaan in de Dordogne? Nee hoor, niet. In ieder geval niet wanneer je je tentje aan een rechte wand in het Yosemite National Park hangt.

  Boomkamperen

  Tree-campingWe blijven nog even bij het kamperen. In Duitsland kan je namelijk in een soort boomtent overnachten. Heel erg leuk en ongetwijfeld ook ontzettend romantisch, zoals je op bovenstaande afbeelding kunt zien. Ik ben wel benieuwd hoe romantisch het is wanneer je met je slaperige kop en je pleerol onder je arm nietsvermoeden je tentje uit stapt.

  Koorddansen met Andy Lewis

  koorddansenIedereen z’n hobby’s hoor, dus Andy Lewis ook. Maar ik heb weinig zin om over te steken. Terwijl dat nou één van de key-assets is van de hobby van Lewis: oversteken. En dan vooral op grote hoogte. * klikt nog een leuk kattenfilmpje aan *

  Hangen in een spinnenweb

  spinnewebWij chillen meestal met een koude plop in de hand terwijl we aan het binge-watchen zijn op Netflix, of met de hand in de broek tijdens Banshee. Deze jongens en meisjes doen dat anders. Die punniken zelf een soort gigantisch spinnenweb in elkaar, spannen dat boven een ravijn van 120 meter diep en gaan daar chillen. Maar als je plop nou op is? Wat dan? Ja, daar hadden ze dus niet aan gedacht hè…

  Lekker gek op je éénwieler

  eenwielerEskil Rønningsbakken is een actief gekkie en heeft wat met randjes op eenzame hoogte. Een beetje heen en weer rollen op je éénwieler hoort daar blijkbaar ook bij. Hij liever dan ik. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

  Wandelen in Toronto

  Wandelen in Toronto, dat gaat ons waarschijnlijk wel lukken. Maar om die wandeling dan gelijk op de officieel hoogste plek op een gebouw ter wereld te doen om dan ook nog een beetje de clown uit te gaan hangen? * klikt weer een kattenfilmpje aan *

  Boompje klimmen

  redwoodbeklimmenVroeger, toen kleine Reet nog geen idee van gevaar had, klom ik wel eens in een boom. Maar als je dan naar beneden pletterde, had je maximaal een gekneusde arm, of een schram op je scheenbeen. Chris Sharma klimt nog steeds graag in bomen, maar dan in de Red Wood variant, die zomaar 114 meter hoog kunnen worden.

  Rotshangen in Zuid Afrika

  rotsjeklimmenJohn Roberts, skiër, klimmer en entrepreneur, leeft graag op het randje. Het letterlijke randje dan, zoals je hierboven kunt zien.

  Via Ferrata in Canada

  viaferrataWe gaan nog even terug naar Canada, maar deze keer voor een ander soort wandeling: De Via Ferrata midden in de Canadese Rocky’s. Dit wandelpad loopt langs de meest heftige kliffen en verbind hoge rotspunten met elkaar via houtje-touwtje bruggen. Klinkt eng, is het ook.

  El Camino del Rey

  elcaminodelreyWe sluiten deze lijst af met misschien wel het bekendste gevaarlijke wandelpad ter wereld: El Camino del Rey. Dit verloren gewaande wandelpad is inmiddels netjes gerestaureerd zodat de normale sterveling waarschijnlijk ook een stukje van het pad durft te nemen. Althans, zo denkt men. Wij in de redactiebunker blijven nog steeds liever binnen met een koude plop in de hand dan hier te gaan wandelen. Maar dat komt misschien ook omdat we zonlicht en frisse lucht eng vinden. Wie zal het zeggen

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  barq
  Lid
  14/03/2016 - 16:51 16:51

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN