More

  RECENTE POSTS

  RC’s 14: Nooit meer Rokjesdag in Amsterdam

  OPHEF! Overal OPHEF vandaag. Een aantal ambtenaren van het Amsterdamse stadsloket in Nieuw-West hadden een mail gekregen met daarin een aantal kledingvoorschriften.

  Een manager aldaar vond het blijkbaar nodig om zijn collega’s er op te wijzen geen rokjes niet korter dan net over de knie en geen knielaarzen meer te dragen. Kon hij blijkbaar niet tegen of zo. Of hij ging er van zweten. In ieder geval vond ‘ie het nodig om dit op te dragen. Wij vinden dat vooral een beetje dom.

  En niet alleen wij, zo ongeveer heel Nederland is los gegaan op dit voorschrift. Ik hoef de diverse reacties niet te herhalen, maar de strekking zal duidelijk geweest zijn. En ergens is dat niet geheel onterecht. Het is uiteraard niet meer dan logisch dat je normaal gekleed naar je werk gaat, zeker wanneer je klanten aan moet spreken. Maar om nou te stellen dat je rokje over de knie heen moet vallen en dat je geen knielaarzen mag dragen, lijkt ons vooral wat onhandig. Policor zuigt sowieso, maar dit is te gek voor woorden.

  De “manager” in kwestie heeft inmiddels een berisping gekregen en de voorschriften zijn ingetrokken. Een woordvoerder van de gemeente Amsterdam laat aan de Volkskrant weten dat de voorschriften niet meer gelden:

  Het enige voorschrift voor ambtenaren is dat kleding representatief en professioneel moet zijn. Werknemers kunnen dat zelf invullen

  Dat dus. En om dit verhaal nog positiever af te sluiten hebben wij hieronder 14 stukjes inspiratie naar de Amsterdamse gemeenteambtenaar toegevoegd waarvan we hopen dat ze er iets mee doen. Veel plezier (en voor meer inspiratie kunnen ze uiteraard terecht bij deze eerdere rokjesdagpost en deze yogapantspost. En komen ze er nou echt niet uit, kunnen ze altijd nog hier terecht.

  mooirokje03mooirokje05mooirokje01mooirokje07mooirokje06mooirokje08mooirokje04mooirokje14mooirokje11mooirokje10mooirokje13mooirokje09mooirokje02mooirokje12

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bla
  Bla
  16/03/2016 - 18:39 18:39

  Stuk voor stuk heel representatief

  E.R. Deoz
  16/03/2016 - 19:17 19:17

  Eén reteficatie: de manager was blijkbaar een vrouw, een foto heeft Het Parool helaas niet.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  17/03/2016 - 11:20 11:20

  “Representatief en professioneel gekleed” zijn natuurlijk rekbare begrippen en erg aan de tijdsgeest gebonden. Dat professioneel voor een medewerkster in een stripclub iets anders inhoudt dan voor iemand die werkt in een uitvaartcentrum lijkt me logisch.
  Een baliemedewerker bij de gemeente zal daar wat tussen in zitten.
  Maar dan nog; wat is representatief voor een baliemedewerker?
  Iets wat niet aanstootgevend is voor de mensen die die balie bezoeken? Nee, want er zijn geen kledingstukken die door niemand aanstootgevend gevonden worden.

  Uiteindelijk komt het neer op toegeven aan de bekrompenheid ons mensen. Als iemand naakt wenst rond te lopen met een buttplug in z’n achterste kwetst diegene daar eigenlijk niemand mee. Je kunt uit hygiënische overwegingen natuurlijk wel verbieden dat zo iemand in de tram op de bank gaat zitten. Staan blijven dus maar liever (hoewel er dan misschien wel meer bacteriën via de handen aan de stang overgedragen worden dan er op de billen zitten).

  Bismarck
  17/03/2016 - 12:13 12:13

  Terwijl je achter een balie net zo goed in je onderbroek kan zitten, de klanten zien toch alleen de bovenste helft.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN