More

  RECENTE POSTS

  RC’s 14: De lijstjes waarvan je wist dat ze komen gingen

  We zijn er bijna. Nog even en we kunnen 2016 achter ons laten. Een jaar waarin mij het huilen toch nader dan het lachen stond en ik dit jaar het nieuwsoverzicht maar eens een keertje over ga slaan. Gelukkig hebben we aan het eind van het jaar de lijstjes nog, waar we zelf selectief nog wat leuke dingen uit kunnen filteren.

  Zo viel vanmorgen de enveloppe met het Google jaaroverzicht met een dikke plof op de mat, samen met een begeleidende videoband waarop ze het afgelopen jaar in beeld hadden gebracht. Nadat wij onze neuzen hadden gesnoten waren wij toch nieuwsgierig wat nu de 14 meest ingetypte zoekresultaten waren in Nederland het afgelopen jaar.

  1.) In de categorie Nederlandse vrouwen: Anouk. Ja. Ook wij waren hierover stomverbaasd. Maar Nederlanders blijken nu eenmaal graag naar ongelukken te kijken, dus dan klopt dit ook wel weer.

  2.) In de categorie Nederlandse mannen: Johee joho, jo fucking hell, Max Verstappen. Schreef dit jaar geschiedenis in de motorsport door onder andere te laten zien dat wij Nederlanders niet bang zijn voor een spatje regen.

  3.) De meest gezochte film van het jaar is: Suicide Squad. Wij vermoeden dat de volledige zoekopdracht op :torrent eindigde, maar de film schopte kont dus een verdiende eerste plaats.

  4.) De meest gestelde vraag op Google was dit jaar: Hoe oud is Donald Trump. Of dit zijn echte leeftijd betrof of zijn mentale leeftijd stond er niet bij vermeld, maar die liggen in ieder geval heel ver uiteen.

  5.) Internationale Celebrities: Justin Bieber.  In 2009 was hij nog schattig, maar al snel werd het vervelend. Tot dat vorig jaar zijn ballen eindelijk gingen indalen en hij vriend en vijand verraste. Zijn nieuwe hit Sorry voor de afgelopen jaren vonden wij dan ook wel op zijn plaats.

  6.) De meest gezochte muzikant was Douwe Bob…. Next!

  7.) De meest gezochte voetbalpersoonlijkheid stond dit jaar niet op het gras, maar lag eronder: Johan Cruijff. Of zoals ze dat in Almere schrijven: Johan Cruif . Gisteren werd er zelfs nog een heel stadion naar hem vernoemd, dus hij mag dit jaar niet klagen.

  8.) De meest gezochte TV-persoonlijkheid was dit jaar: Chantal Janzen. Als ik toch ooit op een onbewoond eiland zou stranden met Chantal Janzen, dan zou ik gelijk met een kokosnoot d’r hersens inslaan. Gelukkig hebben we dan de foto’s (nsfw) nog.

  9.) De meest gezochte politicus is Geert Wilders. Het zou zomaar kunnen dat dit komt omdat er een fatwa op zijn hoofd staat en ‘de massale tsunami van islamiserende migranten’ gemakkelijk aan een startkapitaal wil komen.

  10.) Het meest gezochte voedsel was dit jaar: Banana Bread. Waarom? Nou check dan maar even de geografie waar deze zoekopdracht vandaan komt. Banana Bread werd het meest gezocht vanaf het terras van een hippe koffietent. Eigenlijk had het Banana Beard moeten zijn. Maar een hipster weet nu eenmaal niet hoe je de autocorrectie op je Iphone Galaxy 7s+Note uit moet zetten.

  11.) De meest gezochte sporter van dit jaar was: Dafne Schippers. Iedereen hoopte dat ze die gouden plak ging winnen. Maar die ging helaas voor haar naar de NOS voor het meest grote azijnpismoment van 2016.

  12.) Het meest gezochte automerk is: Mercedes-Benz. Opvallend genoeg werd dit merk het meest gezocht in de provincie Limburg, waar het momenteel volgens de PVV economisch heel erg slecht gaat, omdat er van alle kanten banen worden ingepikt door mensen die net als zijzelf, de Nederlandse taal niet machtig zijn.

  13.) De meest gezochte zoekopdracht (Hè? Wat?) is volgens google EK2016 geweest. Geen idee wat EK2016 precies inhoudt, maar wij deden er in ieder geval niet aan mee.

  14.) De Klapjosti-Award gaat dit jaar de provincie Groningen. In deze provincie is namelijk het meest gezocht naar “Hoe werkt Pokémon Go“. Andere zoektermen uit deze provincie zijn: “Hoe maak ik een pot pindakaas open”. “Waarom wordt het opeens donker buiten?”. “Hoe declareer ik mijn aardbevingsschade aan de NAM?” En “Chantal Janzen”.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Terra Incognito
  Lid
  17/12/2016 - 13:27 13:27

  Over punt 3:
  Nee. Gewoon nee.

  Over punt 9:
  *Islamitische inwoners met een migratieachtergrond
  of
  *inwoners met een migratie- en Islamachtergrond
  of
  *inwoners met een achtergrond die betrekking heeft op migratie en daarnaast Moslim zijn

  Over punt 14:
  Hoe wérkt Pokémon GO dan?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN