More

  RECENTE POSTS

  RC Terrible Bytes: Homemade Lasagne Bolognese

  Tropische temperaturen buiten, dus perfect weer om een mediterrane maaltijd te gaan maken, die ons ook nog eens nauwelijks inspanning kost. Ja, lieve Retecoollezertjes, we gaan lasagne bolognese maken! We duiken in ruim 2000 jaar Italiaanse culinaire traditie, en spoeden ons hiervoor in een drafje naar de koelvakken van Appie Hap de Grotemensenvriend, voor een 450 grams pak AH BASIC Lasagne Bolognese! En met een prijskaartje van 1,69 EURO voor 450 gram uiteraard een koopje voor ons als rechtgeaarde Hollanders, want onze zuurverdiende centjes laten we ons niet zomaar afpakken!!

  Bijna een halve kilo voer voor 1,69! Zelfs hondenvoer is duurder. En smaakvoller, kan ik uit eigen ervaring melden, maar daar gaat het nou effe niet om. De AH Basic lasagne is, volgens de marketing afdeling in Zaandam, bereid volgens authentiek Italiaans recept, dsu we kunnen ons helemaal gerustgesteld voelen. Volgens het plaatje is het opgebouwd uit laagjes pasta, laagjes varkensvlees, en afwisselend rode en witte saus, afhankelijk van de gebruikte carcinogene kleurstoffen. Mocht de lasagne toevallig niet beschikbaar zijn, neem dan gerust de AH BASIC Nasi, die smaakt exact hetzelfde en ziet er ook exact hetzelfde uit.
  Omdat het water ons inmiddels uit de mond loopt van zoveel lekkers, zullen we maar snel overgaan tot de bereiding. Uiteraard gaan we niet bij 32 fucking graden de oven aanzetten, maar gelukkig heb ik een alternatieve bereidingswijze! We scheppen de lasagne uit de verpakking in een grote kom, gieten er twee kopjes warm water uit de kraan bij, of koud water kan ook, kijk maar, vervolgens prakken we het allemaal stevig door elkaar en voila: klaar is onze homemade lasagne!
  Uiteraard lenen zowel een hittegolf als Italiaans eten zich voor een paar flinke bierglazen rode wijn, en wij van Terrible Bytes bevelen de AH BASIC Spaanse Huiswijn aan, een zacht wijntje met een nog zachter prijsje van 3.99 euro voor een hele fucking liter. Drinkt soepeltjes door, en combineert voortreffelijk met de enorme rits E-nummers van de lasagne. Al met al een 5 sterren maaltijd voor amper 5 euro!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  19/06/2017 - 10:43 10:43

  OK, inkoop net FF een euro dus.
  Verpakking eraf; blijft er 80 cent over.
  Productiekosten: 10 cent.
  6% kaas. Da’s 27 gram. Als het echt kaas is (haha) toch al gauw 5 eur per kilo. Pakweg 15 cent.
  Tomatenkledder, deeg en E-rommel kosten hooguit 15 cent.

  24% varkensvlees. Da’s 100 gram. Voor 40 cent.
  Inderdaad; je kunt een lief biggetje (mits je het slecht genoeg behandelt) grootbrengen, half elektrocuteren, doodkoken en aan stukken snijden, mooie stukken eraf snijden en dan de slachtafvallen voor een paar per kilo verpatsen.

  Gaat dus makkelijk; eigenlijk best nog aan de dure kant; die lasagne….

  Bismarck
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  19/06/2017 - 11:12 11:12

  Je moet de lief lachende kassastudente en de vakkenvulpuber (en niet te vergeten de Raad van Bestuur van Ahold Delhaize) ook nog betalen …

  Flepz0r
  Beheerder
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  19/06/2017 - 14:17 14:17

  Je koopt natuurlijk ook het gemak!

  hangmat
  hangmat
  Gast
  20/06/2017 - 08:55 08:55

  Haha! SmUlleNnn!

  Terra Incognito
  Lid
  20/06/2017 - 15:32 15:32

  Hihi! De beste wijn komt uit pak, toch?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN