More

  RECENTE POSTS

  RC Longread: Inside America’s Toughest Federal Prison

  Ja, zaterdag, de kinderen richting de hockey getrapt, de Frau met boodschappenlijstje richting de Albert Hell gestuurd, nu mag jij de afwas doen, de vaatwasser inruimen, met de poten omhoog een longread lezen. De titel ervan is “Inside America’s Toughest Federal Prison” en gaat over een supermax facility, genaamd ADX, waar  de zwaarste van de zwaarste gevallen opgesloten zitten. Denk de Unabomber, de breinen achter de 1993 en 2001 WTC aanslagen en vergelijkbare boefjes. Dat met de filosofie dat wie toch levenslang heeft ook niet meer geresocialiseerd hoeft te worden. Dus 23 uur per dag solitairy confinement in een betonnen cel van 3,6 bij 2,1 meter. Daar heb je dan in dezelfde ruimte een betonnen blok met dun matrasje (bed schijnbaar), een douche en wasbak/WC combi. Dus als je dacht dat de camping in Renesse een absolute horror was, nope, daar mocht je ook weer weg namelijk.
  Redelijk absurd verhaal dus en nu blijkt uit meerdere onderzoeken dat mensen van dergelijke behandeling redelijk koekkoek gaan, dus logischerwijs gaan ze doen wat ze in Murica goed doen, de bende VOL-LE-DIG kapotaanklagen. Want, heel gek, de behandeling is ook een beetje aan de inhumane kant. Nu is de overheid frontaal aanvallen doorgaans iets van de lange adem, de vraag is dus in hoeverre hier een settlement gaat komen of dat we over 10 jaar een follow-up kunnen posten. Absolute bindende leestip.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  cspr
  Lid
  29/03/2015 - 07:28 07:28

  in Nederland is het ook niet minder zwaar

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  29/03/2015 - 10:35 10:35

  Levenslange vrijheidsberoving lijkt me een zwaar genoeg als straf. Het getuigt niet echt van veel mensheid om die tijd voor de gevangenen ook nog zo slecht mogelijk te maken.

  Net jarig geweest
  Net jarig geweest
  Gast
  29/03/2015 - 21:15 21:15

  Grainy oude kutvideo maar iets meer info over ADX:
  https://www.youtube.com/watch?v=5Rzpnsox5Vk

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN