We doen in de RCLNM vandaag maar weer eens een lekker stukje braincandy van Wooden Shjips, de lieflijke psychrockers uit San Francisco. En wel -zoals dat heet- de titeltrack van hun gelijknamige doorbraak-album Back to Land, dat bijna 5 jaar geleden het laatste was wat deze gasten produceerden.

Een erg toegankelijk album naar mijn persoonlijke smaak, al noemen kwaadaardige onverlaten het ook wel een commerciële sell-out. Tussen de heldere, haast opgewekte melodieën klinkt niettemin nog altijd veel fuzz en distortion tegen een achtergrond van hypnotiserende ritmes, maar nergens wordt de indruk gewekt dat men de luisteraar probeert weg te jagen. Optreden heeft de band ook al ruim een jaar niet meer gedaan, dus laten we hopen dat ze druk bezig zijn met het vervaardigen van een kneitert van een volgend album.

0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
hangmat
hangmat
Gast
21/11/2017 - 21:33 21:33

Daniel Higgs, Johnson is more of a cipher of a frontman whose sleepy, unintelligible whisperings seem like placeholders for lyrics yet to be written, compounding the material’s already spartan nature. Ugh!