Momenteel is het exact 50 jaar geleden dat de Summer of Love plaatsvond. Een jubileum waar we godzijdank weinig over horen in de doorgaans zo door babyboomers beheerste media. Tenzij ik die uitgebluste oude mannen van Radio2 nu wakker heb gemaakt…

Turn on, tune in, drop out, zo klonk het toen. One Nation, Unification, The Vibration, Unfuck the World! weten de Prophets of Rage daar een halve eeuw later tegenover te stellen. Overigens met als overeenkomst dat beiden een oproep zijn om terug te keren naar de menselijke maat, in een harde, overgereguleerde maatschappij.
Terug naar het heden van de Prophets of Rage, de supergroep met leden van Public Enemy, Rage Against the Machine en Cypress Hill, en met als motto “Make America Rage Again“. Metalrap die op papier nogal retro aandoet, maar in de praktijk juist hoogst actueel aandoet. Volgens VPRO’s 3VOOR12 zelfs het hoogtepunt van Pinkpop van dit jaar. Uw RCLNM van vanavond, Unfuck The World, is natuurlijk de geijkte soundtrack voor de Summer of Love editie 2017. TOP2000 materiaal zeg ik.

0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bobbie rotkop
Bobbie rotkop
Lid
25/07/2017 - 07:27 07:27

Ik heb hem al een paar keer gehoord, ontzettend lekker nummer die mij vooral doen denken aan de tunes van Rage against the machine. Hopelijk gaan ze voorlopig nog even door met muziek maken in deze samenstelling.