LIV is de naam van een knetternieuwe Zweedse Supergroep rondom Lykke Li, Miike Snow en het onvergetelijke trio Peter, Björn and John. LIV is overigens ook de naam van een Ikea ladekast, maar dat is puur toeval. Liv betekent namelijke Leven in het Zweeds.

Volgens Lykke Li klinkt Liv als het liefdeskind van ABBA en Fleetwood Mac, en ik moet het daar roerend mee eens zijn. Dit is gewoon klassemuziek van de buitencategorie, groots & tijdloos. Ik krijg het bijna niet uit m’n bek maar dit is nou typisch TOP2000 materiaal, dat we over een paar decennia nog steeds gaan horen op Radio2, en andere oubollige golden oldie zenders. U kunt dan tegen uw kleinkinderen zeggen dat u het nummer voor het eerst op de Retekoels gehoord hebt. Speaking of oubollig: Het NSFW clipje ademt flink de geest van de jaren 60-70 uit, en is het video regie debuut van de reeds genoemde Lykke.

0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ds. Ploppo
Redacteur
28/10/2016 - 15:57 15:57

Hoe komt zoiets tot stand?
“Goh, Laten we een clip maken…” is uiteraard het begin.
Na wat brainstormen blijkt dat zowel kostuums als een kekke filmset niet binnen het budget van 14 SEK passen.
Dan maar geen kleren en een opname in de vrije natuur. Sex sells tenslotte.
Op de SD-kaart paste helaas maar 2 minuten film en da’s een probleem als je nummer 4 minuten duurt.
De beste oplossing had natuurlijk geweest het nummer te halveren, maar iemand bedacht dat je ook het beeld met de helft kon vertragen.
Nou, dit is het resultaat. Dankjewel, Web.