More

  RECENTE POSTS

  RC Docu: The Story of Techno Viking

  Het is vrijwel onmogelijk dat je de Techno Viking niet kent. Het vier minuten durende filmpje dat tijdens de Fuck Parade (alternatieve tegenhanger van de Love Parade) in Berlijn is opgenomen is uitgegroeid tot misschien wel één van de grootste memes van het Internet.

  De maker, Matthias Fritsch uit Duitsland, heeft van dit filmpje eigenlijk alleen maar ellende ondervonden. De eerste keer dat Fritsch het online zette, ergens in 2001, gebeurde er weinig. Maar toen hij het filmpje in 2006 op Youtube plaatste, ging het helemaal los. Eerst werd het door een pornosite opgepikt, waarna grote sites als Break en Rude Tube de video overnamen. Het gevolg was miljoenen views per dag.
  technovikingcap1En miljoenen views per dag betekent ook aardig wat inkomsten uit advertenties. Dat zag de tot dan toe onbekend gebleven Techno Viking zelf ook. Deze Ultimate Fighter, Keith Jardine, zette zijn advocaat er op en eiste alle inkomsten van Fritsch, want het ging immers om zijn beeltenis. Dat Fritsch het had gefilmd was helaas pindakaas.

  keithjardine
  Keith Jardine

  Uiteindelijk trok Matthias Fritsch aan het kortste eind en werd door de rechtbank van Berlijn veroordeeld tot het betalen van €13.000,- aan reclame inkomsten aan Keith Jardine, en ook nog eens €10.000,- aan proceskosten. Hierdoor kwam Fritsch diep in de schulden terecht.

  Dit was voor hem reden om een crowdfunding op touw te zetten om geld in te zamelen zodat hij uit de schulden kwam, maar ook om genoeg geld bij elkaar te schrapen zodat hij een documentaire kon samenstellen van de geschiedenis van de Techno Viking. Maar wel gecensureerd tot op het bot, want hij mag geen beeld meer uitzenden van de Techno Viking. Gelukkig hebben we het hier over de Internets en de Internets vergeet helemaal niets. De documentaire kun je hieronder in de korte versie bekijken. mocht je de lange versie willen zien, dan moet je Fritsch even zelf contacten:

  This film is published free of charge. If you learned something please support me and donate on technoviking.tv/donate/ Contact me in case you like to see the full 90min film!

  En gewoon omdat het kan maar ook zoals al eerder gezegd, aangezien de Internets niet vergeet, hier de originele techno Viking video.

  "en nu opsodemieteren allemaal"
  “en nu opsodemieteren allemaal”

   

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Dre
  Dre
  Gast
  22/11/2021 - 11:05 11:05

  Bull shit verhaal, Keith Jardine was de Techno Viking helemaal niet

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN