More

  RECENTE POSTS

  RC Docu: The Lost Leonardo

  Het is even rust in de bunker, Reet is op de fiets naar Ponypark Slagharen en de rest heeft vrijaf genomen, alleen Tox loopt onverdroten de AI van de VEO scherper te stellen en sloten koffie te hakken. Dus tijd om als aanwezige redactie met een potje bier docu’s te kijken in de filmzaal.

  Dat is in dit geval een dubbele kunstdocu geworden, maar dan op metaniveau, minder over de inhoudelijke kunst en meer over de wereld erachter. Saviour for Sale: Da Vinci’s Lost Masterpiece? en The Lost Leonardo, over de Salvatore Mundi die in 2017 verkocht werd via Christie’s als zijnde “De laatste Da Vinci”.

  Voor 450 miljoen Amerikaanse dollars wisselde het schilderij van eigenaar in 2017, waarvan door velen nog steeds getwijfeld wordt of het van de grote meester is. Het dook op in 2005 in New Orleans en werd toen verkocht voor bijna 1400 USD.

  Het is vrij zeker dat de huidige eigenaar van het schilderij de Saudi kroonprins Mohammed bin Salman is, maar waar hij hem heeft liggen is daarentegen weer een mysterie. Het duurste schilderij ter wereld, en wellicht niet eens van de oude meester zelf. Kortom, mysterie en bier, u hoort later van ons. Hier een dodgy stream, of anders op HBO Max en hier een Q&A met de regisseur.

  5 4 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  22/08/2021 - 17:44 17:44

  Oh, niet de Ninja Turtles, boeh!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN